Bu yıl sonuna kadar Schengen bölgesine karayoluyla da girmeyi hedefleyen Romanya ve Bulgaristan arasındaki ortak sınır kontrolleri sıkılaştırdı.

Bunu sene başından beri yapmışlardı kontroller daha da sıkılaştırılmıştı

Geçtiğimiz günlerde Romanya’nın Giurgiu Sınır Polis Şefi Chiran Viorel ile Bulgaristan’ın Rusçuk Sınır Polis Şefi Dimitar Chorbadzhiev, yürütülecek yeni uygulamayı düzenledikleri basın toplantısı ile duyurdu.

Daha önceki yayınlarımda Türkiyeden çıkışlarda Bulgaristan a girişlerde uzun beklemelerin yaşanacağını söylemiş bekleme sürelerinin 15 saati bulabileceğini belirtmiş yetkililerin gerekli önlemleri alması gerektiğini söylemiştim.

Bunun için gerekli çalışmalarında bir an önce yapılmasını söylemiştim. Bakanlıkları ve YTB yide göreve davet etmiştim.

Bulgaristan ve Romanya bu yıl sonuna kadar Karadan Schengene girmeye hazırlanıyor geçtiğimiz günlerde

Romanya’nın Giurgiu Sınır Polis Şefi Chiran Viorel ile Bulgaristan’ın Rusçuk Sınır Polis Şefi Dimitar Chorbadzhiev, yürütülecek yeni uygulamayı düzenledikleri basın toplantısı ile duyurdu.

Bu yıl sonuna kadar Schengen bölgesine karayoluyla da girmeyi hedefleyen Romanya ve Bulgaristan arasındaki ortak sınır kontrolleri sıkılaştırıldı. Ve sadece Roman Bulgar arası değil Türkiyeden Bulgaristana açılan Tüm sınır kapılarında kontroller sıkılaştırıldı.

Biz Sılayolu Avrupa Tüürk Otomobil derneği olarak Sınır Kapılarındaki Bekleyişlere Tepkimizi yeniliyoruz. “Bu Çileyi Bu Eziyeti Bitirin!” diyoruz.

Sılayolu Avrupa Türk Otomobil derneği olarak, yurt dışında yaşayan Avrupalı Türkler’in Türkiye’ye dönüş yolunda sınır kapılarında karşılaştıkları uzun bekleyişler, artık dayanılmaz bir hal almış tamamen bir çileye dönmüştür vatandaşlarımız kapılarda uzun beklemelerde perişan olmaktadırlar . Her yıl özellikle yaz aylarında yoğunlaşan bu beklemeler, vatandaşlarımızın tatillerini bir eziyete dönüştürmektedir. Bu konuda acil bir çözüm bulunmasını talep ediyoruz.

Avrupa’da seçilen milletvekillerine ve yetkililere sesleniyoruz: Sınır kapılarındaki yoğunluk sorununa bir an önce müdahale edilmelidir. Avrupalı Türkler, saatlerce süren bu bekleyişlerden bıkmış durumdadır ve bu durum, Türkiye’ye olan bağlılıklarını zedelemektedir.

Bu konuda Sılayolu Avrupa Türk otomobil derneği olarak yetkililerle iş birliği yaparak çözüm bulunmasına katkıda bulunmaya hazır olduğumuzuda bilinmesini isteriz bekliyoruz.

Avrupalı Türkler’in karşılaştığı bu sorunların çözümü için SılaYolu Avrupa Türk otomobil derneği olarak da aktif rol almaya hazır olduğumuzda belirtmek isteriz.

Bu eziyetin son bulması ve vatandaşlarımızın sınır kapılarından hızlı ve sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilmesi için gerekli adımların bir an önce atılması gerekmektedir.

Sılayolu Avrupa Türk otomobil derneği olarak  tüm yetkililere ve ilgili kurumlara bu sorunu çözme çağrısında bulunuyoruz.Günlerdir yaptığımız  Bu çağrımızı tekrar yeniliyoruz.

Bir an önce bu sorunların cözülmesi için gerekli  çalışmaaların yapılmasını bekliyoruz.

Bulgaristan Kapıkule sınır kapısının , Hamzabeyli sınır kapısının ve Pazarkule sınır kapısının ipsala sınır kapsının  karşında yunanistan sınırı gurbetçi yoğunluğuna cevap verememesi nedeniyle İpsala Sınır Kapısı’nda kuyruklar oluşuyor. Hamzabeylide aynı şekilde sorunlar yaşanıyor ve dahada vahimi orda araçlar toplama alanına alınıyor 400 araba kadar sığdığı bilgisi geldi alan tamamen toprak bir alan, bir arac girdimi toza dumana katıyor.

Bırakın tozu dumanı orada ne bir tuvalet var ne bir lavoba var diye şikayetler alıyoruz.

Bayan kardeşlerimiz insanı ihtiyaçlarını gidermek için çalılıkları kullanıyorlar ne kadar kötü bir durum malesef , yeterli çöp tenekesi yok, olmadığından da çöpler torbalarla yan yola atılılıyor ve o çöpler ne olur biliyormusunuz temizlenmez ise ortalık kokar mikrop yuvası olur.

Bu konuda bize gelen şikayetlerde bir çok aile şikayetçi bir an önce bu sorunların cözülmesi için gerekli  çalışmalarını yapılmasını bekliyoruz.

Bize gelen şikayetler 2017 de olduğu gibi bu yılda sınır kapılarında yaşanan sorunlar ve sıkıntılar rapor haline getirilip AB ye Sunulacaktır. Siz değerli Vatandaşlarımıza ve Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

SılaYolu Avrupa Türk Otombil Derneği & Silayolu.com Haber Medya YKB

Köşe Yazısı: Sezai KOÇ Almanya : 18.08.2024

VİDEO