KAPIKULE’DE yasa değişti, vatandaş perişan oldu.KARAYOLUYLA Türkiye’ye giden bazı Avrupalı Türklerin otomobilleri, yurt dışında 185 gün kalma şartını yerine getirmedikleri gerekçesiyle ülkeye sokulmadı.

 

Son günlerde Kapıkule’de büyük bir mağduriyet söz konusu: Değişen yasadan haberi olmayan yüzlerce vatandaş, kendi aracıyla ülkeye giriş yapamıyor.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden Türkiye’ye gelen bazı gurbetçilerin otomobilleri, yurt dışında 185 gün kalma şartı yerine getirilmediği gerekçesiyle yurda alınmadı Almanya’dan gelen Vardar: ‘Trenle aracımızı getirdik. Şimdi gümrükte takıldık kaldık. Aracımızın geçmesine izin verilmiyor. ‘185 gün aracın bekleme süresi dolmadı’ diyorlar. Ben aracımı nasıl burada bırakacağım”

Ekim ayında uçakla Türkiye’ye gelmiştim. Benim bu gelişimi aracım gelmiş gibi sayıyorlar. Böyle şey olur mu? Trenle aracımızı getirdik. Şimdi gümrükte takıldık kaldık. ‘185 gün aracın bekleme süresi dolmadı’ diyorlar” diye sitem etti.

Avusturya’da yaşayan Tahsin Bilgin ise kendi gibi yaklaşık 10 kişinin bu şekilde araçlarının gümrükte mevzuata takıldığını aktardı. Araçların yurt dışında kalma kuralına uyduklarını savunan Bilgin, “Uçakla Türkiye’ye gelmemizi de araçla gelmiş gibi saydılar. Aracımı Avusturya’ya göndereceğim. Çok mağdur olduk” dedi.

Yabancı plakalı araçla Türkiye’ye giriş yapılmak istenen tarihten geriye doğru 365 gün içinde en az, toplam 185 gün yurt dışında fiilen ikamet etmek gerekiyor.

Gurbetçiler yeni çıkan yasaya tepkili.Bir de sezon değil, sezon olunca ne olacak? Daha çok kişi mağdur olacak diye sitemde bulundular.

Yasa emekliler için düşünülmüş bir yasa, yasa hazırlanırken işçi kısmı düşünülmemiş, Turistik kapsamında Türkiye ye uçakla tatil yapmaya gelenleride araçla gelmiş gibi sayılması hiç de mantıklı değil, Hükümet yaz gelmeden mutlaka bu soruna bir çare bulsun. dediler. Yazın arabasıyla tatile gelen bir çok vatandaşımız mağdur olacak. dediler.

SılaYolu Türk Otomobil Derneği DTAC olarak yetkilileri göreve çağırıyor, yasanın tekrar ele alınması ve düzeltilmesini istiyoruz.

Edirne

AA

SılaYolu.com