Yeni bir sene yeni bir izin sezonu demek , SilaYolu.com olarak yine siz sılayolu’na çıkacak gurbetçilerimize SılaYolundaki gelişmeleri an ve an aktarmaya devam edeceğiz. Bu yılda SılaYolunda  otomobilleri ile  seyahat edeceklerin bazı yeniliklere hazırlıklı olması gerekiyor. Geçtiğimiz yıl  Yunanistan güzergahını kullananlar zaman zaman Yeşil kartlarla ilgili Makedonya da giriş ve çıkışlarda sorunlar yaşadılar.

 

Makedonya’nın isminin  “Kuzey Makedonya” olarak değiştirilmesinden dolayı bazı gümrük memurları zaman zaman üzerinde “MK”  yazan kartların geçerli olmadığını iddaa ederek vatandaş tan rüşvet koparmaya çalıştılar.. Yeşil sigorta kartlarında hala  “MK” kısaltması yazıyor.Aslında ülkenin  İsminin değişmesinden sonra  kartlarda “MK” yerine  “NMK” yazması gerekiyor.

Makedonya’ üzerinden seyahat edecekler  yanlarında mutlaka “NMK” yazan Yeşil Sigorta Kartlarını bulundurmaları gerekiyor.

Her ne kadar hala eski kartlar geçerli olsa bile yolculuk esnasında Makedonya sınırında herhangi bir sorun yaşamak istemiyorsanız yola çıkmadan önce Yeşil sigorta kartınızı sigortanızdan alın. Sigortanızdan mutlaka üzerinde “Kuzey Makedonya” kısaltması  “NMK”   olan yeni bir kart isteyin ‘ Makedonya gümrüğünde sorunla karşılaşmayın.

SilaYolu.com Habermerkezi