BUDAPEŞTE – Ülke genelinde koronavirüs nedeniyle tedbir amaçlı acil durum ilan edilirken, Sınır kapılarındada önlemler alınıyor.

Macaristan hükümeti, yeni tip koronavirüse karşı tedbir amacıyla ülke genelinde ”acil durum” ilan etti.

ÜLKEYE GİRİŞLER YASAK

Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, düzenlediği basın toplantısında, virüse karşı ilan edilen ”acil durum” kapsamında İtalya, Çin, Güney Kore ve İran’dan ülkeye girişlerin yasaklandığını bildirdi.

Perşembe gününden itibaren ülke genelinde üniversitelerde eğitimin askıya alındığını aktaran Gulyas, Slovenya ve Avusturya sınırında kontrollerin artırılacağını belirtti.

Macaristan dan Sırbistan’a açılan sınır kapısı olan Röezke sınır kapısında kontroller artırıldı. Giriş çıkışlar kontrollü olarak yapılıyor.

Macaristan’dan Sırbistan’a açılan diğer sınır kapılarında giriş çıkışlar kontrollü bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Sırbistan ve Macaristan’a geçiş yapılan küçük sınır kapılarının kapatılabileceği yönünde bilgiler var. Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak bekleyip göreceğiz.

Diğer yandan ‘Avusturya’da koronavirüsünün daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla Avusturya Federal Hükümeti tarafından İtalya’dan girişte rastgele sağlık kontrolleri gerçekleştirilmesi için bir kararname yayınladığı belirtilmektedir.

10 Mart 2020’den itibaren, iki mobil sağlık kontrol ekibi Brenner sınır bölgesinde (otoyol, eyalet yolu ve tren trafiği), Sillian ve Reschenpass sınırlarında seçici sağlık kontrolleri gerçekleştirileceği açıklandı

 

HIRVATİSTAN SINIRLARINDA SIKI KONTROLLER BAŞLADI

Hırvatistan,makamlarınca  koronovirüs salgını nedeniyle sınır kontrollerinin ayrıntılı yapılacağını açıklandı.

Hırvatistan makamlarınca koronavirüs salgını nedeniyle sınırlarda aşağıda detayları kayıtlı kontrolün uygulanacağı bildirildi.

T.C. Zagreb Büyükelçiliği yaptığı yazılı açıklamada, Hırvatistan makamlarınca koronavirüs salgını nedeniyle sınırlarda aşağıda detayları kayıtlı kontrolün uygulanacağını belirtiliyor.

Açıklamada şunlar yer alıyor.

-Hırvatistan’aseyahat edenkişilere sınır polisi tarafındannereden geldikleri sorusu yöneltilecektir.

-Koronavirüs salgını olan bir bölgeden gelmesi halindesınır sağlık denetimcileri kişiyle bir mülakat yapacaktır.

-Yapılacak mülakat sonucu kişinin enfekte kişilerle temasta bulunmadığının anlaşılması halinde sağlık kontrolü konusunda bir karar tebliğ edilecektir.

-Böyle bir karar tebliğ edilen kişinin Hırvatistan’da kaldığı noktadaki epidemoloji birimine her gün telefonlarapor verme yükümlülüğü bulunacaktır(Numaraların kararın üzerinde kayıtlı olacağı belirtilmektedir). Öte yandan, kişi Hırvatistan içerisinde serbestçe hareket edebilecektir.

Tatile çıkmadan önce gidilecek bölgeye özgü koşulları öğrenmenin ve alınması gereken sağlık tedbirleri hakkında bilgilenmenin sağlıklı bir tatil geçirmek için büyük önem taşıdığını unutmayın.

Haber: Silayolu.com