Alınan bilgide ‘Kapitan Andreevo’da’ki yenileme çalışmalarının Ekim ayı başlarında  tamamlanacağı belirtiliyor.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı tarafından’ Daha önceki yapılan açıklamada yenileme çalışmalarının’ Haziran sonuna yetiştirileceği’ söylenmişti.

Kapitan Andreevo’da kapasitenin çok altında işlem görmesinin nedeninin 2 yıldır devam eden tamir işlerinin olduğu belirtiliyor.

Kapitan Andreevo’ sınır kapısında çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen ‘ Yetkililer. Özellikle otoyol bağlantısının Kaptan Andreova Sınır Kapısındaki peronlara bağlanmak üzere olduğu gurbetçi sezonunda gurbetçilerin ve tırların otobandan istifade edebileceğini ‘Söylediler..

Yetkililer’ Tamir işlerinin başlamasından bu yana yük araçlarının sadece tek şeritten geçmesine izin verildiğini kaydeden Bulgar yetkililer, bu durumun da yaz sezonunda ‘her 2 tarafta da yığılmalara neden olabileceği uyarısında bulundular. İzincilerin, Hamzabeyli ve diğer sınır kapılarına yönlenmelerini istediler.

Genişletme işlerinin Ekim ayında tamamlanmasının ardından Kapitan Andreevo’nun tam kapasite çalışması bekleniyor.

Yetkililer ‘Yenileme çalışmalarının tamamlanmasından sonra Kapitan Andreevo’da 12 kamyon tartısı kullanılabilecek. TIR trafiği 16 şeritten, otomobil ve otobüs trafiği ise 20 şeritten yapılabilecek. Kapı, AB’nin son teknoloji kriterlerine göre denetim ve hizmet teçhizatı ile donatılacak.dediler.

Dönüşlerde Sıkıntı yaşanıyor

Bulgaristan ‘Sınır kapısında“En çok yığılma hafta sonu ve tatil günleri yaşanıyor. Geri dönüşte en büyük sıkıntı ise izincilerin aynı günlerde yola çıkmalarından kaynaklanıyor.

Diğer yandan Türkiye’den gelen ve Bulgaristan’ın Kapitan Andreova sınır kapısını kullanarak Avrupa’ya çıkış yapacak araçların tamamından 3 aura alan ve bundan büyük bir kazanım sağlayan Bulgaristan tarafı 1 Mayıs itibari ile uygulamayı yeniden başlattı.Bu Uygulama da Kapıkule tarafında uzun kuyrukların oluşmasına neden olan sebeblerden biri.

Yolcuların gidişte ve dönüşte ‘Diğer sınır kapılarına yönlenmelerini tavsiye ediyoruz.

Haber: Sılayolu.com

Kapitan Andreevo

Katen Andreevoda inşaat devam ediyor

Kaptenandreevo da inşaat