Avrupalı Türkler’in Yurt’a girişleri devam ediyor.Kapıkule sınır Kapısında işlemler hızlı bir şekilde gercekleştiriliyor.

Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin SılaYolculuğu önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Temmuz ayının başından itibaren gelmeye başlayan gurbetçilerin sayısı her geçen gün artıyor.Yetkililer ‘Kapıkule’de 24 saat içerisinde 8.683 yolcu aracının Türkiye’ye giriş işlemi yapılarak 2014 Gurbetçi sezonuna rekorla başlandığını belirtiler.

Kapitan Andreevo sınır kapısındaki inşaat çalışması girişleri etkilemedi

Kapitan Andreevo sınır kapısındaki inşaat çalışmalarının geçişleri olumsuz etkileyeceği söylentisi gurbetçilerin alternatif kapılara yönelmiş olduğunu gösteriyor.Gurbetcilerin bir çoğununda ‘Tercihlerini bu yıl Makedonya ve Yunanistan ‘dan yana kullandıları görülüyor.Makedonya üzeri gidişler hafta arası normal seyrediyor. Ancak ‘ Yunanistan’ın Türkiye’ye açılan KİPİ Sınır kapısında Yunan gümrükcülerin işleri ağır almasından dolayı sınırda uzun kuyruklar oluşuyor.Burada bekleme süreleri 3- 6 saat arasında değişiyor. Bulgaristan sınırlarında ise tam aksine gecişler hızlı bir şekilde yapılıyor. Kapıkule Sınır Kapısında ise Tüm Personel olağan üstü gayretleriyle  giriş işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekletirip, vatandaşların yurt’a girişlerini sağlıyor.Gümrük sahasında oluşan kuyruklar da hızlı bir şekilde eritiliyor. Buda bu yıl Kapıkule’nin dersine çok iyi çalışmış olduğunu gösteriyor.SılaYolu.com Yol ve Tatil Rehberi  olarak, Kapıkule yetkililerini ve tüm personelini kutluyor ve ayakta alkışlıyoruz..Kapıkule sınır kapısında yapılan özverili çalışmalar sayesinde geçtiğimiz yıllarda yaşanan sorunlar ortadan kalkmış görünüyor.Umarız dönüşlerde de Gurbetcilerimiz her hangi bir sıkıntı yaşamazlar.

SIRA İPSALA’da

Gurbetçiler SılaYolu.com’a Kapıkule sınır Kapısı hakkında memnuniyetlerini iletirken, diğer yandan İpsala sınır kapısından şikayetler gelmeye devam ediyor. En büyük sorun ise Yunanistan’ın KİPİ sınır kapsında yaşanıyor.Memurların işleri ağırdan alması sınırda uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor.Buda hafta sonları ve akşam saatlerinde oluşan kuyruklarda gurbetcilerin en az 4- ile 6 saat arasında  beklemelerine neden oluyor.Burdaki sorunuda Kapıkule mülki idare amirliğinin Yunan yetkilileriyle görüşmeler yaparak sorunun çözüleblieceği kanatindeyim.

Burdan da yetkililere seslenmiş olalım.Lütfen İpsalada gurbetcilerimizin yaşadıkları sorunlara biraz daha duyarlı olalım,onları uzun kuyruklarda bekletmeyelim.

Teşekkür ediyorum. 

Haber : Silayolu.com

Sezai Koç