Alınan Bilgide’ 03.08.2014 Pazar günü 24 Saat içerisinde Kapıkule , Pazarkule, Hamzabeyli ve İpsala Sınır Kapılarından ülkeye giriş yapan kişi sayısı yaklaşık 50.000, 15 Haziran – 04.08.2014 1,5 ay içersinde ülkeye giriş yapan kişi sayısı ise yaklaşık 1 milyon olduğu. (988.152) kaydedildi.


Mülki İdare Amirliği,Emniyet Müdürlüğü,Gümrük Birimlerinin almış olduğu tedbirler ve gayretli çalışmalar sayesinde geçişler tertip ve düzen içersinde devam etmiş,zaman zaman aşırı sayıda geçiş taleplerinin yoğunlaşması konjüktürel olarak geçişlerde gecikmelere neden olabilmiştir.denildi.
Yetkililer ‘Yoğunluğun arttığı gün ve zamanlarda Kapıkule Sınır Kapısından Türkiye’ye girişlerde 11 peron tam kapasiteyle çalıştırıldığını,söylediler.

2014 yılında yaşanan rekor araç giriş ve çıkışı dolayısıyla 2013 yılı Temmuz ayı istatistikleri de gölgede kaldı. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Temmuz ayları itibariyle tüm sınır kapılarında hem yolcu aracı girişinde hem de tüm araçların girişinde de rekorlar kırıldı.denildi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’Yetkilileri ‘Yolcularımız BölgeMüdürlüğümüzün ” trakya.gtb.gov.tr/saha-canli-goruntu/kapikule-canli-izle ” adresinde bulunan Kapıkule Gümrük Sahamızdaki yoğunluk durumunu canlı kameralarla izleyebilir,”trakya.gtb.gov.tr/yogunluk-istatistikleri/anlik-yogunluk-durumlari ” adresindebulunan canlı yoğunluk durumlarını ve ayrıcagüncel duyurularıtakip ederek ise 5 farklı Gümrük Kapımızdan hangisini tercih edeceklerinekarar verebilirler.dediler.

Trakya Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdürlüğünden yapılan duyuruda

Gurbetçilerimizi ilgilendiren güncel duyurular, yolcu işlemleri hakkında önemli bilgiler ve haberlerin paylaşılacağı Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün Resmi Facebook Sayfasına Davetlidirler.dediler.

Trakya Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Resmi facebook Sayfası https://www.facebook.com/trakyagtb