Senelik izinlerini memleketlerinde geçiren ve yaşadıkları ülkelere gitmek için dönüşe geçen gurbetçiler, Bulgaristan tarafında araçların uzun süre aramadan geçirilmesi nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’nda yoğunluk oluşturdu.

Kapıkule Sınır Kapısı girişinde işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlayan gurbetçiler, bekleme sahasına yönlendirildi.

Bulgaristan sınır kapısının yoğunluğa yeterli düzeyde yanıt verememesi nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’nda yaklaşık 3 kilometrelik kuyruk oluştu.

Yıllık izinlerinde memleketlerine gelen ve geçen haftadan itibaren dönmeye başlayan gurbetçiler, sınır kapılarında yoğunluk oluşturdu. Bulgaristan sınır kapısında, araçlardaki arama ve personel yetersizliği nedeniyle Kapıkule sınır kapısında ve Kapıkule -Edirne Yolu üzerinde uzun kuyruklar oluştu. Hamzabeyli diğer sınır kapılarının oldukca sakin olduğu belirtiliyor.


Bulgaristan sınır kapısının gurbetçi yoğunluğuna cevap verememesi nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’nda kuyruklar oluşuyor.
Yetkililer ‘İpsala Sınır Kapısı ve diğer Sınır Kapıları an itibariyle sakin geçmekte, Yolcuların diğer sınır kapılarına yönlenmelerinde fayda var.dediler.

Bulgaristan insan kaçakçılığını önleme çalışmaları kapsamında giriş yapan araçları yoğun olarak arama yapmasından dolayı, Yoğunluğa cevap veremiyor. Sabah Saatlerinde ‘Kapıkule Gümrük Sahası dolduğu için, gurbetçilerin kuyruğu sınır kapısı dışına taştı.”

Sabah Saatlerinde ‘Kapıkule Sınır Kapısı önünde oluşan yaklaşık 3 kilometrelik kuyruğun daha da uzaması bekleniyor.

Almanya’ya dönüş yapan’ Ergut Özyer. Kapıkule’de çıkış işlemlerinin hızlı bir şekilde tamamlandığını ‘ Ancak Bulgaristan gümrük memurlarının kacak yolcu aramasından dolayı sınır kapısında kuyrukların oluştuğunu ‘ söyledi.

Yetkililer ‘Yoğunluktan etkilenmek istemeyen yolcuların yurtdışına dönüşlerinde, Perşembe ve Cuma günlerini tercih etmemeleri, bu günlerde çıkış yapmak zorunda olanlar ise canlı kamera görüntüleri ve canlı yoğunluk istatistiklerini takip ederek, yoğunluk durumuna, geldikleri ve gidecekleri güzergahlara göre, Hamzabeyli, Pazarkule, İpsala veya Dereköy Gümrük Kapılarımızı kullanabilirler.”dediler.

Canlı Görüntülere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://trakya.gtb.gov.tr/saha-canli-goruntu/kapilarimiz-canli-test 

Haber:SılaYolu.com

Kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.