Bu yıl yine ‘Karayolundan Türkiye’ye gidecek olanların Sırbistan’a (Belgrad) kadar tercih edecekleri iki önemli güzergah Viyana-Macaristan-Belgrad ve Salzburg-Slovenya-Hırvatistan-Belgrad olacak.

 

ADIM ADIM SILAYOLU TÜRK OTOMOBİL KULÜBÜ DERNEĞİ

Ekibi olarak Sizler için 11 ülkeyi adım adım inceledik .Gereken tüm bilgileri sizler için toparladık.

YOLLAR İNŞAAT

Bu yıl yine en çok can sıkacak konulardan bir tanesi Güzergah üzerinde ki inşaat çalışmaları olacak.

Bu yıl inşaat çalışmaları güzergah boyunca aralıklarla devam ediyor. Bazı bölgelerde ise tamamlanmış durumda. Sırbistan’da yol bakım ve tamirat çalışmaları önemli ölçüde bitmiş olsa da bölüm bölüm devam ediyor. Özellikle Bulgaristan güzergahını tercih eden sürücüler için Niş – Bulgaristan Gümrüğü arasındaki yol çalışmalarına çok dikkat etmeli. Kesinlikle hatalı sollama yapmayın. Bu yıl o güzergahta  çok sıkıntı yaşanacağını söyleyebiliriz.


Almanya ‘ Würzburg, Nürnberg, Pasau, Linz ,Viyana-Macaristan-Sırbistan hattında ise  önemli ölcüde  yol çalışmaları bulunuyor. Güzergah üzerindeki çalışmaların tatil döneminde de devam etmesi durumunda sıla yolcuları zaman zaman trafik sıkışıklıkları ile karşılaşabilir.

Macaristan – Sırbistan üzeri , Sınırdan sonra, Novisad  istikametinde yer yer yol çalışmaları  bulunmakta, burda yol zaman zaman tek şeride düşüyor.
 

BULGARİSTAN YİNE SORUNLU

Son yıllarda yollarda ve güvenlik konusundaki iyileştirme çalışmaları ile gündüz geçilmek şartı ile tercih edilen ‘Bulgaristan bu sene yine sorunlu, Yolları hala AB standartlarında olmayan Bulgaristan’da bu yıl yine Sofya cevre yolunda  devam eden yol ve köprü çalışmaları , büyük kuyruklar oluşmasına yol açabilir.En çok sıkıntıların yaşanacağı noktalardan biri döner kavşakta ki inşaat olabileceğini söyleyebilriz.

Bulgaristan güzergahı sıla yolunu Makedonya-Yunanistan güzergahına göre yaklaşık 300 kilometre kısaltıyor. Bu güzergahın dezavantajı ise yolların büyük bölümün tek yön (gidişli-gelişli) ve kısmen bakımsız olması.

Yaklaşık 480 kilometrelik bu etapta (Nis-Kapıkule) yolların üçte biri otoban. Ayrıca gasp ve hırsızlık olaylarından dolayı gece ve tek araçla seyahat etme hala elçilikler tarafından tavsiye edilmiyor.


MAKEDONYA İNŞAATLARLA CAN SIKACAK.

Makedonya-Yunanistan güzergahı ise Nis-İpsala arası 776 kilometre mesafede. Bu etapta özellikle Yunanistan’ın yollarının tamamına yakınının otban olması, Makedonya’da ise büyük kısmının otoban olması daha rahat bir yolculuk imkanı sağlıyor. Bu güzergahta güvenlik problemi de ortadan kalkmış durumda. Ancak bu yıl en sıkıntılı olabilecek bölgelerden biri Makedonya. Sırbistan da Niş çivarlarında Yol ayrımından sonra Makedonya yı takip edecekler, Dağlık bölgelere dikkat.

BU güzergah ta önemli derecede yol çalışmaları yapılmakta.Bu yol en riskli yollardan biri ve çok tehlikeli.Niş istikametinden Usküp istikametine kadar otoyol üzerinde yer yer yol yapım ve tamirat çalışmaları bulunuyor.


Haber: Silayolu.com