Her yıl Sıla Yolunu tercih eden yüzbinlerce gurbetçi vatandaşımız, sınır kapılarında malesef yasaklı ürünler veya miktarı aşılan nakit para ve altın nedeni çeşitli miktarlarda cezalar ödemek zorunda kalıyor.

Bu olaylardan bir taneside 18 Şubat Pazar günü Hırvatistan sınırda meydana geldi.

Almanya'nın Manheim kentinde yaşayan Yozgatlı gurbetçi aile,  Türkiye'de tatillerini yaptıktan sonra dönüş yolunda, Hırvatistan sınırında hiç beklemedikleri bir ceza ile karşılaştı.

Başlarına geleceklerinden bihaber olan ve yasaklı madde taşımadıklarını düşünen ailenin aracı, Hırvatistan gümrük memurları tarafından detaylı incelemeye tabi tuldu. Detaylı inceleme sonrası gurbetçi aileye beraberinde getirdikleri yasaklı madde için ceza kesildi.

Silayolu.com'a ulaşan aile yakını, Manheim'da hobi bahçesi olan Yozgatlı gurbetçinin; bahçesinde ki otları kurutmak için beraberinde getirdiği 10 kg zirai ilaç için 9.200 Avro ceza ödemek zorunda olduğunu bildirdi.

Yozgatlı ailenin babası, kendisine verilen evrakları imaladığı için malesef itiraz hakını kaybetmiş oldu. Benzeri durumlarda vatandaşlarımıza tavsiyemiz kesinlikle öncelikli olarak konsolosluk aracılıyla veya gürmrük görevlilerinden bir tercüman talep etmeleri ve tercüman eşliğinde evraklara imza atmaları gerektiğini, itiraz durumunda belki bir gün sürebilecek çıkarılacakları nobetçi mahkeme sonrası; ceza miktarının 3'te 1 oranına kadar düşürülebildiğini hatırlatmak isteriz.

Haber: Silayolu.com
Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.