Almanya'dan Türkiye'ye tatile giden gurbetçi aile dönüş yolunda Hırvatistan'da 2 kg yeşil biber (sebze) için sorun yaşadı ve biberler çöpe atıldı.

 

İzinlerini Ankara'da geçiren gurbetçi aile yaşadıkları yer olan Almanya'nın Hannover kentine doğru yola çıktı. Sınır kapılarında ki yoğunluk dışında hiçbir sorun yaşamayan aile Hırvatistan girişinde 2 kg biber için saatlerce beklemek zorunda kaldı.

 

Yaşadıklarını Silayolu.com'a anlatan S.K.; " Annem,babam,eşim ve çocuklarımla birlikte memleketimize tatile gittik. Dönüşte ise eşim ve çocuklarımla birlikte seyahate başladık.İlk defa karayolu ile Türkiye'ye araçla gittim. Dönüşte Sırbistan-Macaristan sınır kapılarında 10 saati aşan beklemelerden dolayı Hırvatistan üzeri gelmeyi tercih ettik. Sırbistan-Hırvatistan arası 4 saat bekleme sonunda Hırvatistan girişine geldiğimizde gümrük memurları aracı kontrol ettiler. Beraberimizde bulunan 2 kg biber olduğu için girişimize izin verilmedi" diye söyledi.

 

 

Artı bir 4 saat daha sıra bekledik.

Yaşadıklarını anlatmaya devam eden S.K., Hırvatistan gümrük memurunun kendisine;" bu biberleri geri dönüp Sırbistan'da çöpe atmaları gerektiğini ve tekrardan sıraya geçmeleri gerektiğini" söylediğini ifade etti. Bu söylenenleri yerine getiren aile tekrar sıraya girerek 4 saat daha bekledikten sonra Hırvatistan'a giriş yapabildi.

 

Gurbetci vatandaş yolda olanlara, yanlarında fazladan yiyecek getirmemeleri konusunda uyarıda bulunarak bu tecrübeyi herkesin dikkate alması gerektiğini söyledi.

 

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.