Yaz tatilinin başlaması ile birlikte ‘Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin Türkiye’ye girişleri devam ediyor.

 

Binlerce kilometrelik yolu kat eden sıla yolcuları Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kara gümrük kapılarından ana vatanlarına giriş yapıyor. Gurbetçiler, Türkiye’ye girişlerinde Kapıkule ve İpsala Sınır kapılarını daha çok kullanıyor. Yaklaşık 15 günden bu yana başlayan gurbetçi gelişi her geçen gün artarak devam ediyor. Kapıkule ve İpsala Sınır Kapısı’ndan Cuma günü içerisinde 4 bine yakın araç toplam 18 bin yolcu Türkiye’ye giriş yaptı.

Bugün Bulgaristan’daki hurdacı eylemi nedeniyle Gradina/Kalotina Sınır Kapısında  da Geçiş yolları hurdacılar tarafından kapandı.Öğleden sonra yol tekrar trafiğe acılınca, Gurbetçiler akşam saatlerinde Kapıkule’den giriş yapmaya başladılar.SılaYolu.com ekibinden ‘Ercan Göc, Kapıkule sınır kapısında Türkiye’ye giriş işlemlerin çok hızlı bir şekilde yapıldığını söyledi.

Ercan Göc ‘ Bulgaristan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda Yenileme çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini,Çalışmaların, Dönüş yolunda çok sıkıntılı olabileceğini söyledi.

Sabah Saatlerinde Türkiye istikametinde gitmek isteyen izinciler Gradina/Kalotina Sınır kapısına geldiklerinde sınır kapısında beklemektense Makeodenya güzergahına yöneldiler.

Türkler akşam saatlerinde İpsala sınır kapısına geldiklerinde sınır kapısında  yoğunluk oluştu..

Haber: Silayolu.com

Ercan Göc / Edirne