Havaların ısınmasıyla birlikte Avrupa'da yaşayan gurbetçiler Sıla Yoluna revan olmaya başladı.Bununla birlikre gümrük kapılarında her yıl olduğu gibi birbirinden farklı sorunlar yaşanmaya devam ediyor.

 

Bu olaylardan biride, Danimarka'dan Türkiye'ye eşi ile birlikte kiralık bir araçla seyahat eden D.A.'nin kullandığı aracı Bulgaristan gümrük memurları çıkışı izini vermemesiyle gerçekleşti.

Olay, 17.06.2024 pazartesi akşamı 22.00 sularında Bulgaristan Kaptan Andrevo sınır kapısında yaşandı.Yaşadıklarını Silayolu.com editörü İbrahim Yırtmaz'a anlatan D.A.; "Bulgaristan'a kadar tüm ülkeleri sorunsuz bir şekilde kadar geçtiklerini fakat Bulgaristan çıkışında Kaptan Andrevo sınır kapısından çıkış yapmak istediklerinde ' kiralık araç ruhsatının orijinal olmaması ve bununla birlikte vekâletin de olmaması' sebebiyle aracın çıkışına izin verilmediğini " söyledi.

 

Tunanistan sınır kapısından da geçiş izni verilmedi

 

Daha sonra Bulgaristan'dan Yunanistan'a açılan Kaptan Petkovo sınır kapısından geçmeyi deneyen aile, bu sınır kapısından da geri çevirildi. Eşiyle birlikte saatlerce sorun yaşayan aileyi editörümüz İbrahim Yırtmaz Bulgaristan sınırın kapısına yaklaşık 20 km mesafede olan bir Türk garajına yönlendirmesiyle aracı otoparka bırakarak otobüsle Türkiye'ye giriş yaptı.

 

Aracın orijinal ruhsatı ve vekâlet belgesi bekleniyor.

Kiralama şirketinin arkadaşı olduğunu söyleyen D.A., " kiralama şirketi orijinal ruhsatı ve vekaleti göndermesi ile birlikte tekrardan aracını almak için Bulgaristan'a geri geleceğini ve aracı alarak Türkiye'ye giriş yapacağını söyleyerek, bu yaşadıklarımın diğer gurbetçi vatandaşlarımıza örnek olması hasabiyle başından geçenleri anlattığını "" söyledi.

 

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.