Bildiğiniz üzre Dünyayı kasıp kavuran Dünya genelinde Öldürücü Korana virüsün giderek yayılması nedeniyle Dünya Ülkeleri bir çok sıkı önlemler alıyorlar. SılaYolu güzergahında sınır kapılarında da da yoğun önlemler alınmaya devam ediyor.

 

Avrupa’dan Türkiye’ye karayolundan seyahat ederken bir çok vatandaşlarımızın transit geçtiği Sılayolu ülkelerinde Slovenya,Hırvatistan, Macaristan Sırbistan ve Bulgaristan sınır kapılarında virüse karşı önlem alınmaya devam ediyor .Alınan bilgiye bilgiye göre macaristan sınırında yolcuların nereden geldiği sorularak şüpheli durumlarda sağlık kontrolünden geçirilerek ateşleri ölçülüyor. Risk tespit edilen yolculara ise müdahale edildiği belirtiliyor.

Konumuz SılaYolu Konumuz Korana Virus ve Sınır kapılarında alınan önlemler. Bildiğiniz üzre Dünyayı kasıp kavuran Dünya genelinde Öldürücü Korana virüsün giderek yayılması nedeniyle

Dünya Ülkeler bir çok sıkı önlemler alıyorlar. SılaYolu güzergahında sınır kapılarında da da yoğun önlemler alınmaya devam ediyor.

MACARİSTAN SINIR KAPILARINDA KORONAVİRÜS KONTROLLERİ YAPILMAYA BAŞLANDI.

BUDAPEŞTE – Macaristan polisi ve Ulusal Kurtarma Servisi (OMSZ) tarafından ‘Macaristana giriş yapacak yolcuların pasaport kontrolü öncesinde sağlık kontrolunden geçirmeye başladıkları açıklandı.

Avrupa’dan Türkiye’ye karayolundan seyahat eden bir çok vatandaşımızın transit geçtiği güzergah üzerinde bulunan ülkelerin Macaristan ve Sırbistan sınır kapılarında virüse karşı önlem alındığı belirtiliyor.  Macaristan ve Sırbistan arasında  yolcuların sağlık kontrolünden geçirildiği ve  ateşleri ölçüldüğü belirtiliyor.

Macaristan polisi ve Ulusal Kurtarma Servisi (OMSZ), edinilen bilgide

Röszke,Csanádpalota, Tompa, Udvar ve Letenye Schengen bölgesine giriş noktaları olduğunu belirtilirken. Yetkililer ‘Çinli turistleri Macaristan’a getiren otobüslerin çoğu bu noktalardan geçiyor.
, ‘’Koronavirüs kontrolleri Ülke çapında altı büyük sınır kapısında Macaristan’a giren yolcular da  kontrol edildiğini söyleyen yetkililer , Yolcuların Sıcaklıkları ölçülmekte ve ateşi olanlar hemen izole edilir ve gerekirse uygun tesislere sahip bir hastaneye götürüldüğünü belirttiler. acaristan polisi ve Ulusal Kurtarma Servisi (OMSZ), yetkililerin verdiği bilgiye göre ‘ Ülkedeki tüm sınır kapılarında koruyucu ekipman ve dezenfektan sağlandığını’’ belirtildi.

SılaYolu Güzergahında bulunan ülkelerde de bir kaç haf tada dır aynı önlemler alınmaya başlandı.  Bu durum devam ederse önümüzdeki aylarda Türkiye’ye yolculuk yapacak yolcuların sınır kapılarında bekleme sürelerinin artacağını söyleyebiliriz.

Koronavirüs salgını çerçevesinde SılaYolu güzergahı üzerinde bulunan ülkelere geçişlerde kotroller sıklaştırıldı.

Alınan bilgide ‘ İtalya kara sınırından Slovenya’ya geçişler sınırlandırıldı.

T.C  Lübliyana Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada ‘ İtalya’dan gelecek Sloven vatandaşı olmayan ya da Slovenya’da oturum izni bulunmayanlardan, İtalya-Slovenya sınır kapılarında) sağlık kontrolü yapılacağı, koronavirüs taşımadığına dair belge (SARS-CoV-2 (COVID-19) negatif test sonucu) talep edilebileceği duyurulmuştur. Sözkonusu belgenin yetkili sağlık kurumlarından son üç gün içinde alınmış ve Slovence, İtalyanca ya da İngilizce olarak düzenlenmiş olması gerektiği, bahsekonu belgeyi bulundurmayanların İtalya’dan Slovenya’ya girişine izin verilmeyebileceği açıklandı

Açıklamada ‘Koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler çerçevesinde Slovenya 13 Mart 2020 itibariyle İtalya ile sınırını transit kargo taşımacılığına kapatıldığı ‘ İlaç, tıbbi malzeme, maske, insani yardım ve posta evrakı sınırlamadan muaf tutulduğu belirtiliyor.

Macaristan’da koronavirüs (Covid-19) salgınından korunulması bağlamında sınırlarda  sıkı önlemler alınmaya devam ediyor..

Macaristan Büyük Elçiliği Tarafından SılaYolu.com ‘a yapılan açıklamada şöyle denildi.

 Macaristan sınırları İtalya, Çin, Güney Kore ve Iran’dan gelecek ziyaretçilere kapatılmıştır. Bu ülkelerden sadece Macar vatandaşlarının dönüş yapabilecekleri ve onların da Macaristan’a varışlarında iki hafta süreyle karantina altında tutulacakları duyurulmuştur.

– Slovenya ve Avusturya’dan Macaristan’a yönelik tren, otobüs ve uçak seferleri II Mart gecesi itibariyle durdurulmuştur. Bu ülke sınırlarından özel araçla geçiş sırasında denetimler yapılmaktadır. (Slovakya da 12 Mart 2020 tarihinde ilan ettiği olağanüstü hal kapsamında uluslararası tren, otobüs ve havayolu ulaşımını durdurmuştur.)

– Macaristan’da 15 gün süreyle olağanüstü hal ilan edilmiştir. Karayolu ile Türkiye gidecek yolcularımızın kullandıkları ana sınır kapılarında (Röezke Sınır Kapısı) giriş çıkışlar kontrollü bir şekilde devam etmektedir. Ancak bizim tavsiyemiz mecburiyet olmadıkça yolcularımızın seyahatlerini ertelemelerinde fayda vardır. Denildi

Hırvatistan üzerinden Sırbistana geçişlerde yine kontrollü bir şekilde yapılıyor. Hırvatistan italya ya olan sınır kapılarını kapattı

Sılayolu ülkesi Çekya (Çek Cumhuriyeti) riskli ülke vatandaşlarının ülkeye girişini yasakladı. Ayrıca kendi vatandaşlarınada Almanya, Fransa, Avusturya, İsviçre, İsveç, Norveç, Hollanda, Belçika, Büyük Britanya, İtalya, Çin, Güney Kore, İran, İspanya ve Danimarka ülkelerine geçişi yasaklandı.