Yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının ana vatana gelişleri devam ediyor. Kapıkule Mülki İdare Amirliği ise vatandaşları dolandırıcılar ve sahte dilencilere karşı dikkatli olmaları noktasında uyardı.

 

Gurbetçilerin Türkiye’ye girişleri sürüyor. Yaşadıkları ülkelerden yola çıkan Avrupa’daki Türkler’in yolculukları devam ediyor. Hafta sonu yola çıkanların Türkiye’ye gelene kadar geçtikleri sınır kapılarında kısmen yoğunluk yaşanıyor. Türk vatandaşları, her yıl olduğu gibi en çok Kapıkule Sınır Kapısı’nı kullandı. Özellikle hafta sonları yurda yoğun girişler yaşanıyor. İşlemleri tamamlanan Türk vatandaşları, memleketlerine doğru yollarına devam ediyor.

Dolandırıcılara aman dikkat!

Bu arada gözünü gurbetçilere diken dolandırıcılar da Kapıkule’de mevzilenmiş durumda. Kapıkule Mülki İdare Amirliği gurbetçileri bu dolandırıcılara karşı uyardı. Yapılan açıklamada, sınır kapısı çıkışındaki pankartla vatandaşları yardım toplayan ve satış yapmak isteyenlere karşı vatandaşların dikkatli olunması istendi.

Yüksek ücretle Türk bayrağı!

Zaman zaman Türk bayrağı satanların olduğu sınır kapısı yolunda, yurt dışında yaşayan vatandaşlara yüksek ücretle bayrak satmaya çalışanlar tespit ediliyor. Edirne Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince işlem uygulanan satıcılara karşı yapılan uyarıda “Kapıkule Gümrük Kapısı dışında satış yapan veya yardım toplamaya çalışan şahıslara itibar edilmemesi hususu önemle duyurulur.” ifadesine yer verildi.