Sınır kapılarında kilometrelerce kuyruk oluştu.

Sınır kapılarında bugünden itibaren uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Geçtiğimiz hafta sonu sınır kapılarında 10 Saatten fazla bekleyenler olmuştu.

Tatillerinin bitmesinin ardından yaşadıkları ülkelere gitmek için aynı anda yola çıkan yurt dışında yaşayan Türkler, Avrupa’ya açılan sınır kapılarında yine uzun araç kuyrukları oluşturdular.Hafta sonu yığılmaların çok daha artması bekleniyor.

Türkiye’den otomobilleriyle çıkış yapan yurt dışında yaşayan Türkler, Kapıkule, Pazarkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında yoğunluk oluşturdu. Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de kuyruktaki sıranın adaletli şekilde ilerlemesi ve trafiğin sağlıklı akış sağlayabilmesi için çaba harcıyor.

Tatillerinin bitmesiyle çalıştıkları Avrupa ülkelerine geri dönmek için yollara düşen  gurbetçiler sınır kapılarında neden beklediklerini bilmediklerini Yunanistan ve Bulgaristan yetkililerin işlerini yavaş yaptıklarını söyledi.

Sırada bekleyenler arasında Bulgar vatandaşı olduğunu söyleyen bir kişi ise Bulgaristan yetkililerinin gurbetçilerden rüşvet aldığını iddia etti.  30 derece sıcaklıkta kuyrukta sıranın kendisine gelmesini bekleyen bir başka gurbetçi ise Edirne Belediye Başkanlığı’ndan yardım talep ettiklerini ancak hiçbir yardımın gelmediğini iddia etti.

Adana’dan Almanya’ya giden Hikmet Baytimur ise tatilde boy bol büyüklerini ziyaret ettiğini söyledi. Tatilin çabuk geçtiğini anlatan Baytimur, “Türkiye’de her şey çok güzel. Tatilimiz de çok güzel geçti ancak bu sınır kapısındaki kuyruk olmasa daha iyi olacak. Bu sıcakta kuyrukta beklemek sürücüleri ve yanlarındaki yolcuları zorluyor” şeklinde konuştu.

Kuyrukta zaman zaman bekleyenler arasında sıra ihlali nedeniyle tartışmalar yaşanmakta. Pazarkule Sınır Kapısı önünde sıranın kendisine gelmesi için bekleyen gurbetçiler su ve yemek ihtiyacını ise seyyar satıcılardan karşılamaya çalışıyor. 

Avrupa’nın en büyük kara sınır kapısı olan Kapıkule’de uzun araç kuyrukları oluşturan gurbetçiler her yıl olduğu gibi bu yılda Bulgaristan tarafında işlerin yavaş ilerlemesinden şikayetçi.

Avrupa’ya açılan kara sınır kapılarından 15 Haziran 2016 tarihinden bu yana 350 bin araç ve 1 milyon 700 bin yolcu ile giriş yapan gurbetçiler yine aynı kara sınır kapılarından dönüş yapmaya başladı.

Hava sıcaklığının yüksek olmasından dolayı gece yollarla koyulan gurbetçiler sabah saatlerinde Kapıkule sınır kapısı önünde araç kuyruklarına dahil olmaya başladılar.

Yetkililer önümüzdeki haftalarda araç kuyruklarının hafta sonları yoğun olacağını ve 15 Eylül’e kadar çıkışların devam edeceğini kaydederken yola çıkmadan önce yolcuların mutlaka canlı kamaeralardan Sınır kapılarında ki yoğunluğu öğrenmelerinin faydalı olcağını söylediler.

Sılayolu.com olarak ilk tavsiyelerimizden biri münkünse dönüşler de de hafta sonu yola çıkılmaması. ‘Özelikle ‘Sırbistan ‘Macaristan güzergahını tercih eden sürücülerin kuyruklarda fazla beklememeleri için,’Macaristan Röezke sınırına altarnatif olan Tompa sınır kapısını kullanmalarını tavsiye ediyoruz.Bu yıl dönüşlerde oldukca sıkıntılı geçecek.  

Önümüzdeki günlerde  yola çıkacak Vatandaşlarımıza gümrük kapılarında biraz daha sabırlı olmaları  gerektiğinide hatırlatmakta fayda var.

Edirne: SilaYolu.com