Otoyolların kullanımı ücretli olan Macaristan Almanya’daki bir çok sürücüden ‘Ceza’ talep ediyor. Vinyet satın almış olsanız bile size de ceza gelebilir.

Karayolu ile Avrupa’dan Türkiye’ye giderken bir çok vatandaşın geçtiği Macaristan, izin sezonu sonrası bile sürücülerin huzurunu kaçırabiliyor. Katı gümrük kuralları ile sık sık gündeme gelen ülke, “Otoyol ücretini ödemediniz” diye Almanya’daki sürücülere ceza talepleri gönderiyor. Alman Otomobil Kulübü ADAC’nin bildirdiğine göre bir çok sürücü “Ungarische Autobahn Inkasso GmbH“ adlı şirketten mektup alıyorlar. Yazıda, sürücünün Macaristan otoyolunu gerektiği gibi vinyet satın almadan kullandığı iddia ediliyor ve ek ücret ödemesi isteniyor.

ADAC yetkilileri, olayın bir dolandırıcılık girişimi olmadığını, Almanya’daki şirketin gerçekten de Macaristan Karayolları adına çalıştığını belirttiler. ADAC’nin yaptığı açıklama şöyle: “Macaristan’da otoyolları kullanan her sürücü vinyet satın almak zorunda. Bu ülkede vinyeti cama yapıştırmanız gerekmiyor. Satın alırken aracın plakası kayıt ediliyor ve imzalandıktan sonra sürücüye yanında bulundurması için bir fiş veriliyor. Daha sonra ise elektronik sistem yardımı ile ülkenin her köşesinde plakalar taranıyor ve vinyet ücretinin ödenip ödenmediği bu sayede ortaya çıkmış oluyor. Ancak vinyeti satın alırken aracınızın plakası yanlış not edilmişse, daha sonra sorun yaşayabiliyorsunuz. Çünkü sistem aracınızın plakasını “Vinyeti ödenmiş” kayıtlar arasında bulamıyor. Bu nedenle vinyet satın alırken görevlinin aracınızın plakasını doğru not ettiğine dikkat etmelisiniz.”

Peki bahsedilen şirketten uyarı yazısı alan sürücü ne yapmalı? ADAC, şirket ile irtibata geçip olayın bir hatadan ibaret olduğunu izah etmeyi tavsiye ediyor. Vinyet fişini hala saklayanlar bunu kolaylıkla isbat edebilirler. Saklamayanların ise şirket yetkililerini ikna etmeleri gerekiyor. Verilen bilgiye göre şuana kadar talep edilen cezayı ödemeyen hiçbir sürücü aleyhinde yasal işlem başlatılmadı

Silayolu.com

Turizmavrupa.