Uzun bir senenin ardından önümüzdeki aylarda vatan özlemini gidermek için Avrupalı Türkler yine yollara çıkacaklar.

Uzun bir senenin ardından önümüzdeki aylarda vatan özlemini gidermek için Avrupalı Türkler yine yollara çıkacaklar.

Tatile çıkmak her zaman güzel. Ancak yolda acı sürprizlerle karşılaşmamak için yolculuğa iyi hazırlanmak gerek.

Uzun yol

Yola çıkmadan önce Siz siz olun tedbirinizi alın, taktiri Allaha’a bırakın. SılaYolu.com ekibi olarak bizde yola çıkmadan önce tedbirimizi aldık, aracımızın gerekli bakımını yaptırdık, yola çıktık. Ancak her ne kadar tedbir alsanızda hiç ummadığınız bir yerde şanssızlık yaşayabiliyorsunuz.

10 gün süren yolculuğumuzda her şey çok güzel giderken, Dönüşte Bulgaristan çıkışında son benzinlikten aldığımız mazotla arabamız sürattan düşmeye başladı, gaz yemedi, Belgrad Novisad istikametinde aracımız stop etti. Çekici cağırıp aracımızı tamirhaneye çektirdik. Aracımızın turbosu patlamıştı. 2 gün sırbistan da konaklamak zorunda kaldık. Bu gibi durumlarla karşılaşmamanız için, Sizlere sıla yolculuğunu kolaylaştırmak, güle oynaya bir yolculuk yapmanızı sağlamak için Sıla Yolu dizisini ve adım adım SılaYolu Programını hazırlıyoruz. SılaYolu yazı dizimizi okumadan ve Adım Adım SılaYolu Programını seyretmeden yola çıkmayın,

Araçınızın bakımını yaptırın, hele hele eksik belgeyle sakın yola çıkmayın… Sıla yolunda yaşanan en büyük sorunları sizlere şöyle sıralayabiliriz:

– Eksik evrakla yola çıkmak,

– Aşırı sürat,

– Yorgun araba kullanmak,

– Mola verirken güvenliği ihmal etmek…

Araç bakımı yapmadan yola çıkmak başınıza büyük bir sorun açabilir.

Aracınızı genel olarak gözden geçirin. En önemli noktalar ise ‘ Frenler ve lastikler başta olmak üzere yürüyen tüm aksamlarını özellikle kontrol ettirin.

Motor kayışı, filtreler, lastiklerin havası, yağ, su seviye kontrolü, klima, silecek ve far ayarları ilk yapılacak kontrollerdir. Hayırlı yolculuklar dileriz.

Sezai Koç