Avrupa’dan Türkiye’ye karayolundan giden sürücülerin sorunlu ülkesi Bulgaristan herkesi sevindirecek bir açıklama yaptı.

 

Sılayolu diye bilinen Avrupa-Türkiye arasındaki karayolculuǧunda sürücüleri bu yıl güzel bir gelişme bekliyor. Yaz aylarında yüzbinlerce kişinin aracı ile geçtiǧi Bulgaristan, başkent Sofya’dan Türkiye sınır kapısı olan Kapıkule’ye kadar otoyol olacaǧını duyurdu. Çalışmaların 2015 yılı içinde tamamlanması bekleniyor.

Yeni hükümet, yıllardır yerli-yabancı bütün sürücülere büyük sıkıntılar yaşatan çukurlu, çift şeritli eski yol yerine modern bir otoyolun gelmesi için çalışmaların sürdüǧünü açıkladı. Bulgaristan Bölge Bakanı Liljana Pawlowa, bu yıl toplam 120 kilometre otoyol, 340 kilometre de devlet yolu tamamlamayı planladıklarını söyledi. Avrupa Birliǧi üyesi olan ülke bunun için AB’den gelecek maddi desteǧe güveniyor.

Yıllardır yollarda meydana gelen gasp olayları nedeniyle adeta sürücülerin korkulu rüyası olan Bulgaristan’da şuanki toplam otoyol uzunluǧu sadece 630 kilometre. Başkent Sofya ile Kapıkule arasının tamamlanmasıyla ülkenin önemli bir ulaşım sorunu da çözülmüş olacak.

Avrupa’dan Türkiye’de memleketlerine giden sürücüler Bulgaristan‘daki kötü yollar nedeniyle yıllardır sıkıntıkı çekiyorlar. Bugüne kadar çok sayıda ölümle sonuçlanan trafik kazası meydana geldi. Ayrıca suç cetelerinin kendilerine polis süsü vererek Türk sürücüleri durdurmaları ve gasp etmeleri de üzücü olaylar arasında yer aldı.

Bazı sürücüler, Türkiye’ye giderken sırf Bulgaristan’dan geçmemek için yolu uzatarak Yunanistan-Makedonya üzerinden gitmeyi bile göze alıyorlar. Yeni otoyolun tamamlanmasıyla sürücülerin yine Bulgaristan güzergahına yönelmeleri bekleniyor.