Her sene Bulgaristan üzerinden otomobil ile Türkiye’ye tatile giden vatandaşlarımızın şikayetleri ile karsılaşıyoruz. SilaYolu.com bu güne kadar Bulgar yetkililer de başta olmak üzere bir çok girişimlerde bulundu.

Geçmiş yıllara göre bir düzelme görülmesine rağmen bazı vatandaşlarımız bu ülkede hala bir çok sorunlarla karşılaşıyorlar. Bu sorunlardan bir taneside Vinyetsiz seyahat etmek sorunların başında geliyor. Bu sorunları en aza indirebilmek amacıyla, Bulgar yetkililerinden aldığımız uyarıları siz değerli takipçilerimize aktarıyoruz.

SUÇLU DURUMA DÜŞEBİLİRSİNİZ:

Bulgaristan güzergahını kullanırken vinyet almadıysanız suçlu duruma düşebilirsiniz. Bu durumda ağır para cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Bulgaristan’da 1 Mart’tan itibaren yeni Vinyet Toll sistemi faliyete geçti.

(BULGARİSTAN SINIR KAPILARINDA YENİ KART ŞATIŞ NOKTALARI KURULDU. Bu haberi bir önceki haberimizde vermiştik. http://silayolu.com/index.php/silayolu-gundem/item/4715-bulgaristan-sinir-kapilarinda-yeni-kart-satis-noktalari-kuruldu )

Bulgaristan yollarında nerdeyse Vinyetsiz seyahat etmek mümkün olmayacak. Bu yıl güzergah boyunca yerleştirilen ‘300 adet sabit kamera ‘ Elektronik Sistem ve yol üzerinde bulunan Ulusal Toll Ücretlendirme İstasyonlarına yerleştirilen kameralar aracılığıyla vinyetsiz seyahat edenler anında tespit edilebilecek.

300 SABİT KAMERA VE 105 ARAÇ TAKİP EDECEK

Bu yıl ‘Bulgaristan yollarında yaklaşık 300 adet sabit kamera ve 105 araç faaliyet gösterecek olup, Vinyetsiz seyahat edenleri ağır cezalar bekliyor.

Bulgaristan Cumhuriyeti sınırları içersinde boydan boya ‘Ülkeye giriş noktasından çıkış noktasına kadar yerleştirilen sabit kameralarla vinyetsiz seyahat edenler tespit edilirek, İlk vinyet kontrol noktasına gelindiğinde sürücüler yetkililer tarafından durdurularak ‘Sürücülerin hem yeni Vinyet almaları gerekecek hemde ağır ceza ödemek zorunda kalacaklar

VİNYET CEZASI 150 €

Satın aldığınız vinyet üzerine araç plakasının yazılması gerekmektedir. Aksi taktirde araç plakasını yazmayan, veya plaka numarasını yanlış yazılan vinyetler geçersiz sayılmakta  ve otomobil sürücüsüne yaklaşık 300 Leva (150 Euro) para cezası kesilmekte


Bu yıl ‘Bulgaristan yollarında yaklaşık 300 adet sabit kamera ve 105 araç faaliyet gösterecek olup, Vinyetsiz seyahat edenleri ağır cezalar beklemektedir.

Siz siz olun ‘ BUlgarsitan da Vinyetsiz seyahat etmeyin.

Elektronik Vinyetinizi bu Sayfadan alabilirsiniz.

https://web.bgtoll.bg/Evignette/Create?vignetteTypeID=1

 

Haber: SilaYolu.com

Foto: BGTOLL