Bulgaristan Rusçuk gümrük memurları, iki binek araçta kontro sırasında 180.000 Avro'dan fazla kaçakçılık girişimlerini engelledi. 

17 Şubat 2023 tarihinde gümrük müfettişleri, bir Bulgar vatandaşının kullandığı bir binek otomobilin sınır geçiş bölgesinde inceleme için durdu. 

Aracın sürücüsü, üzerinde 4 bin avroluk bir meblağ taşıdığını beyan etti. Müfettişler, X-ray ekipmanı da dahil olmak üzere kapsamlı bir gümrük denetiminden sonra, arabanın yapısında şüpheli alanlar buldu. 

Gümrük görevlileri, inceleme sırasında iki arka çamurluğun boşluklarında, içinde 200, 100, 50 ve 20 avroluk nakit paketlerin bulunduğu üç adet polietilen zarf buldu. Tespit edilen tutarın 120.000 Avro olduğu aktarıldı.

Diğer bir olayda ise gümrük müfettişleri, bir Bulgar vatandaşının kullandığı bir otomobili sınır geçiş bölgesinde denetim için durdu.

Gümrük memurları, sürücünün kişisel eşyalarının fiziksel olarak incelenmesi sırasında çok sayıda Avro banknotu buldu. Bulunan beyan edilmemiş nakit paranın toplam tutarı 64.820 Avro olduğu tespit edildi.

Kaynak: Bulgaristan Gümrük Müdürlüğü