SılaYolu.com olarak sizlere her yıl SılaYolu ile ilgili güncel bilgileri sunmaya çalışıyoruz. Bizlere sıkça gelen sorulardan bir tanesi bildiğimiz gibi sınır kapıları açıkmı Türkiye’ye seyahat edebilirmiyiz ? Detaylar haberimizde.

 

Adım Adım SılaYolu 2020 Yol Rehberimiz de sizler için yine en son gelişmeleri yol bilgilerini aktaracağız.
 

SARS-CoV-2 virüsü bütün dünyada yayılmaya ve can almaya devam ederken bazı ülkeler şimdiye kadar aldıkları sıkı tedbirlere her geçen gün bir yenisini ekleniyor.

Vatandaşımız merak ediyor ‘ Bize Pek çok kişi tarafından Almanya’dan veya Avrupa üzerinden Türkiye’ye yolculuk yapabilirmiyiz diye sorular geliyor ? Bizde yine en son bilgileri almak için SılaYolu güzergahı üzerinde bulunan Konsolosluk ve elçiliklerimizle görüşerek en son bilgileri aldık.

Türkiye’den yurtdışına karayoluyla yolculuk sadece TIR’lara izin verilirken, ufak araçlara sınır kapılarının normal geçişlere ne zaman açılacağı henüz belli değil.

Daha önceki canlı yayınlarımızda da belirttiğimiz gibi bazı ülkelerin sınırları seyahatlere açılsa bile yeni uygulamalar devreye girebileceğini bazı şartların getirilebileceğini, sağlık belgesi seyahat belgesi , ön bildirim gibi belgeler istenerek yolculuğun yapılabileceğini öngördüğümüzü söylemiştik.

Macaristan Sırbıstan üzeri hala hazırda seyahat etmek mümkün değil sınırlar kapalı hiç bir yolcuya geçiş verilmiyor. Önümüzdek, haftalarada bu kısıtlamaların biraz daha esnekleşeceğini ümit ediyoruz. Ancak yinede dediğimiz gibi bu yıl sılayolu seyahatleri hiç te rahat olmayacak belli şartlara bağlı olacak ülkeler kendi aralarında görüşmeler yaparak belli seyahat kuralları getirerek yolculuklara izin verecekler.

Nedir bunlar? Yolculuk için hangi belgeler  istenebilir ?

İzin belgesi seyahat belgesi, Sağlık belgesi gibi şartlara bağlı seyahatlere izin verileceğini ön görüyoruz.  Son gelişmede Bugün Bulgaristan Büyük elçilğinden aldığımız bilgide. Bulgaristan kendi ülkesinden karayoluyla yapılacak transit geçişler için ön bildirim şartı getirdi. Bulgaristan Burgaz Türk Başkonsolosluğu, görev bölgesindeki Hamzabeyli ve Dereköy Sınır kapılarından Bulgaristan’a giriş yaparak karayoluyla Bulgaristan’dan transit geçiş yapacak vatandaşları yakından ilgilendiren önemli bir duyuru yaptı. Bunun üzerine Bulgaristan Sofya Elçiliğini arayarak konu hakkında bilgi aldık.Yetkililer SilaYolu.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

Alınan bilgide ‘ Yolcuların mücbir sebebler olmadıkca seyahat etmemeleri gerektiği hatırlatılırken ,ancak mücbiri sebeblerde sürücüler Burgaz Türk Başkonsolosluğuna seyatleri hakkında müracat ederek ön bildiride bulunmaları gerekiyor. Biz bunu Bulgar makamlarına iletiyoruz. Bulgar makamları tarafından seyahat izni verilirse müracat eden kişi Bulgaristan Romanya üzeri seyahat edebilir. dediler ve şunuda sözlerine eklediler.

‘Yetkililer Yolcuların seyahat izin belgesi gelmeden kesinlikle yola çıkmamalarını tavsiye ediyoruz dediler.

Burgaz Türk Başkonsolosluğundan yapılan ‘Duyuru şu şekilde:

Değerli vatandaşlarımız,

Bulgaristan’ın COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirler çerçevesinde, Bulgaristan’dan karayoluyla yapılacak transit geçişler için ön bildirim şartı getirilmiştir.

Bu itibarla, Hamzabeyli ve Dereköy Sınır Kapılarımızdan giriş yaparak karayoluyla Bulgaristan üzerinden transit geçiş yapacak vatandaşlarımızın Bulgar makamlarına iletilmek üzere,

seyahat edecek kişiye ait istenilen bilgileri, pasaportta resmin bulunduğu sayfanın fotokopisi (veya fotoğrafı) ile birlikte seyahatlerinden mümkünse en az iki -ile 5 gün önce Başkonsolosluğumuz e-posta adresine (consulate.burgas@mfa.gov.tr) iletmeleri ve sonuca ilişkin Başkonsolosluğumuzdan teyit almadan yola çıkmamaları önemle rica ve tavsiye olunur.

Yetkililer’ Burada kişi hangi gün ne zaman yolculuk yapacağını ve hangi saatlerde Bulgaristan üzerinden gececeğini bildirerek tüm gerekli bilgileri dolduruarak ‘bunu Burgaz Türk Başkonsolosluğuna   gönderecek ve geçiş izni talebinde bulunacak , izin verildiği taktirde kişi Bulgaristan Romanya üzeri yolculuk yapabilecek.  dediler.

Bizim sizlere yinede tavsiyemiz bir kaç hafta daha sabır etmeniz mücbir sebeb olmadıkça yola çıkmamanız olacaktır.

Bulgaristan Burgaz Başkonsolosluğu Duyurusu;

 

bulgaristan burgaz baskonsoloslugu duyurusu

Haber: SilaYolu.com

Sezai Koç