Geçtiğimiz günlerde Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremde zarar gören vatandaşlarımıza destek amacıyla düzenlenen eşya yardımı kampanyasında toplanan 1 tır dolusu eşya 11.02.2020 Pazartesi günü deprem bölgesinde mağdur olan vatandaşlara dağıtılmak üzere Malatya ve Elazığ’a gönderildi

 

BİR TIR DOLUSU YARDIM MALZEMESİ TOPLANDI

Sılayolu.com ile birlikte El Ele Konfederasyyonu ve Ali Eren Logistik’in ortaklaşa organize ettiği yardım kampanyası çerçevesinde toplam 180 koli bayan kışlık kıyafet, 129 koli erkek kışlık kıyafet, 25 koli çocuk kıyafet, 16 koli kışlık aksesuar (şal, şapka), 13 koli bay bayan kıyafet, 4 koli ayakkabı, 2 koli battaniye ve yorgan, 6 valiz kışlık kıyafet ve 1 valiz kışlık çorap toplandı. Yardım amacıyla toplanan malzemelerin nakliyesi SunExpress şirketi tarafından ücretsiz olarak yapıldı. SılaYolu.com ekibinden Mehmet Uslubaş 310 Koliyle Düsseldorf Havalanında Sunexpres şalterinde çekin yaptı. Malzemeler geçikmeli gitti. Dün hava şartları dolayısıyla Almanya genelinde Kırmızı alarm verildi.Bir çok uçuşlar iptal edildi. Uçuş gerçeklemeyince malzemeler havaalanına yakın bir depoda depolandı. .Dün iptal edilen uçuşların bugüne kaydırılmasıyla birlikte Düsseldorf havaalaınında yoğunluk yaşandı.Dün iptal eidlen uçuşlar bugün gerçekleştirildi. SılaYolu.com ekibi sabah saatlerinde 310 koliyi Sunexpress ‘e teslim etmek için 310 koliyi depodan alarak Sunexpress havayolları ile malzemelerin yanında gidecek olan Elazığ lı olan SılaYolu.com ekibinden Mehmet Uslubaş ın adına 310 koli check-in yapıldı. Uslubaş tek başına 310 koliyle Elazığ a yardım getiriyor. Uslubaş malzemeleri Malatya ve Elazığda gerçek yardıma ihtiyac sahibleri olan kişilere verileceğini söyledi.

SUNEXPRESS’E GÖNÜLDEN TEŞEKKÜRLER

Kampanya hakkında bir açıklama yapan silayolu.com Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Koç: “Duyarlı vatandaşlarımızın da destekleriyle depremden zarar görek kardeşlerimiz için topladığımız malzemeleri 10.02.2020 Pazartesi günü deprem bölgesinde yakınları olan bir arkadaşımızın refakatiyle deprem bölgesine göndereceğiz. Bu anlamlı kampanyaya destek olan Almanyalı Türklere gönülden teşekkür ederiz. Toplanan yardım malzemelerini ücretsiz olarak deprem bölgesine ulaştırılması için destek olan SunExpress şirket yetkilileri de özel bir teşekkürü hak ediyor.” şeklinde konuştu. El Ele Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Hocazede Bey, Sunexpress Kuruluşuna içtenlikle desteklerinden dolayı Teşekkür ederken, Ülkemizde bir değil 50 ilimiz de yıkılsa çok şükür Türk Milleti olarak 50 ilimizide yeniden ayağa kaldırcak gücteyiz dedi. Yardımların uzun süredir toplanıldığını belirten Hocazade ‘Toplanan yardımların SılaYolu.com ekibi ve El ele yardımlaşma konfederasyonu ekibi tarafından gercek yardıma ihtiyaç sahiblerine ulaştırılacağını hedeflerinin 5000 Aileye ulaşmak olduğunu söyledi. Kolilerin cekin işlemleri uzn sürünce Sunexprees ucağı geçikmeli olarak kalkınca , Düsseldorf tan İzmir aktarmalı Malatya ya gidecek olan Mehmet Uslubaş Malatya uçağını da kaçırmiş oldu. 1 Gece İZmirde konaklayacak olan Mehmet Uslubaş 310 koli ile Yarın akşamki uçakla Malatyaya gidecek.

 

Tags: deprem