Macaristan’da şehirlerarası yollar genellikle güvenlidir. Bununla birlikte, zaman zaman gasp olaylarına rastlanabilmektedir. Vatandaşlarımızın seyahatleri sırasında pasaport, para, ruhsat, ehliyet ve benzeri değerli eşyalarının güvenliğine dikkat etmeleri, özellikle park yerlerinde, araç içinde görünür şekilde bırakmamaları tavsiye olunur.

Öte yandan, park yerleri dışındaki araçların çalınması olayları ile de karşılaşılabilmektedir.

Özellikle Haziran-Ağustos aylarında vatandaşlarımızın, Macaristan üzerinden karayoluyla seyahat ettikleri dönemde, Macaristan’dan otoyol ve şehirlerarası yollarında faaliyet gösteren yankesicilere dikkat etmeleri uygun olacaktır. Nitekim uluslar arası geçişlerde kullanılan yollarda faaliyet gösteren yankesiciler kendi araçlarıyla vatandaşlarımızın araçlarına çarpmakta ve onların dikkatlerini dağıtarak araçta bulunan kıymetli eşyaları çalabilmektedirler. Bir diğer yöntemde ise soyguncular, vatandaşlarımızın araçlarının sol arka lastiğinin patladığını kendi araçlarından işaretlerle anlatarak durmalarını sağlamakta, bu arada bir diğer soyguncu araca diğer kapıdan girerek kıymetli eşyaları almaktadır.   

Kaza halinde, vatandaşlarımızın, tercüman olmadan ifade vermemelerinde ve herhangi bir belgeye imza atmamalarında yarar bulunmaktadır.