Türkiye’ye karayolu ile giden izincilerin kabusu haline gelen Bulgaristan’da yine vinyet vurgunu başladı. Bulgaristan otoyollarını kullanabilmek için alınması gereken vinyet

 

 için gişelere giden Türkler’den 10 Leva yerine 10 Euro alındığı ortaya çıktı. Bulgar vinyeti ise sadece 5 Euro. Gümrüğü geçer gecmez gelen benzinlikte vinyet alanların 10 -ile 15 euro arasında ücret ödediği ortaya cıktı.

FİYAT İKİ KATI

Bulgaristan’da vinyet almak zorunda kalan izincilerden 10 Leva yerine 10 Euro alınmasıyla, ödenmesi gereken ücret bir anda iki katına çıkıyor. Vatandaşlara kesilen faturanın üzerinde de “10” rakamının olması, izincileri yanıltıyor. Ancak faturada yazan 10 Euro değil, olması gereken 10 Leva.

ÖDERKEN DİKKAT EDİN

TÜRKİYE’YE giderken Bulgaristan yolunu tercih edenlerin vinyet alırken dikkat etmelerini ve varsa 10 Leva, yoksa gerçek vinyet ücretine denk düşen 5 Euro ile ödeme yapmalarını tavsiye ediyoruz.

İNŞAAT SÜRÜYOR

Diğer yandan Bulgaristan’da Sofya girişte meşhur Trafik Işıkları nın yerine,Dönel kavşak için Zemin hazırlanmış.Sola Dönmek için daireye girip ilk değil ikinci çıkıştan Svilengrad veya Burgas istikametine çıkış yapmak gerekiyor.Bu yolda sizi Navigasyon aldatabiliyor.

Bulgaristan’da inşaat çalışmaları devam ediyor. Özellikle Sofya Cevre yoluna dikkat, Yol calışmaları var, Yollarda yine ufak tefek cukurlar var..Güney cevre yolunu kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Soyfa şehir merkezinden de Svillengrad istikametini takip ederek otobana çıkabilirsiniz.

Bulgaristan’dan geçeceklerin, ülkeyi gündüz  geçmelerinde fayda var.

Haber: Silayolu.com

Kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.