Avusturya ile Slovenya’yı birbirine baǧlayan Karawanken Tüneli’ndeki çalışmalar nedeniyle geçişlere her 45 dakikada bir aralıklarla izin veriliyor.

Avusturya ile Slovenya’yı birbirine baǧlayan Karawanken Tüneli’ndeki çalışmalar nedeniyle geçişlere her 45 dakikada bir aralıklarla izin veriliyor.

Sürücülere karayolculuǧunda büyük kolaylık saǧlayan Avusturya ile Slovenya arasındaki 8 kilometrelik Karawanken Tüneli’nde tadilat çalışmaları nedeniyle her 45 daki kada bir geçişlere izin veriliyor. Bu durum trafik te aksamalara neden oluyor.Tunel önünde beklemeler ve kuyruklar oluşuyor.

KAravanken tunelinde inşaat var

Slovenya- Avusturya istikametinde ki yönde bulunan tunel tadilat dolayısıyla tamamen kapanmış durumda, bu nedenle sadece Avusturya-Slovenya İstikametinde gidiş tarafında bulunan tunelden gidiş ve gelişlere izin verilmekte..

Alınan bilgiye göre Karavankel tunelinin tek yön açık olduğundan deǧişimli olarak her iki yönden gelen araçlar tarafindan kullanılmasına aralıklarla izin verilmekte olduğu belirtiliyor.

ALTERNATİF GRAZ – MARİBOR İSTİKAMETİ

Karawanken tünelindeki çalışmalar nedeni ile izincilerin alternatif güzergah GRAZ – MARİBOR istikametini takip edilerek Hırvatistan’a giriş yapmaları mümkün.

Diğer yandan ‘ Macaristan. Almanya–Avusturya yönünden gelerek Türkiye yönüne gitmek isteyenler, Macaristan güzergahını kullanarak, Slovenya’ya uğramadan yollarına devam edebilir. Bu yolu kullananlar, Salzburg, Viyana, Budapeşte güzergahını takip ederek, Röszke sınır kapısından veya Tompa sınır kapısından Sırbistan’a giriş yapabilirler.

Haber. SılaYolu.com

Erkan Yıldırım / Slovenya

Foto: Erkan Yıldırım