Geçtiğimiz hafta sonunda Almanya’nın Hessen, Rheinland Pfalz ve Saarland eyaletlerinde, okul tatillerinin başlaması, Sıla Yolu’nda büyük bir yoğunluğa neden oldu.

 

Geçen hafta sonunda Almanya’nın Hessen, Rheinland Pfalz ve Saarland eyaletlerinde, okul tatillerinin başlaması, Sıla Yolu’nda büyük bir yoğunluğa neden oldu.

Okulların kapanmasıyla birlikte on binlerce izincinin aynı anda yola çıkmasıyla SılaYolu güzergahında sınır kapılarında izdiham yaşanmasına neden oldu. Macaristan’dan Sırbistan’a giriş kapısı Röszke ve Hırvatistan’dan Sırbistan’a giriş kapısı Bajakova’da uzun kuyruklar oluştu.

Özelikle ‘Macaristan ‘Sırbistan güzergahını tercih eden sürücülerin kuyruklarda fazla beklememeleri için,’Macaristan Röezke sınırına alternatif olan Tompa sınır kapısını kullanmalarında fayda var.

Sırbistan ‘ Bulgaristan sınırında ise durum farklı değildi. İzinciler burda da uzun kuyrukların oluşmasına neden oldular.Kapıda en büyük tehlike ise izincileri bekleyen cam siliciler 20 – 30 kişilik bir grub sınıra gelen izincilerin arabalarının camlarını zorla siliyorlar,ve karşılığında izincilerden para talep ediyorlar.Hırsızlık vakalarınada sıkca rastlamak mümkün, bu nedenle araba kapılarının ve camlarının kesinlikle açık bırakılmamasında fayda var.

Geçtiğimiz hafta ‘Kapıkule sınır kapısında ise yoğunluk yaşanmasına rağmen izinciler fazla beklemeden Türkiye’ ye giriş yaptılar.

SilaYolu.com / Kalotina