Binlerce tatilciyi yakından ilgilendiren 10 Yılı aşmış eski pasaportlarla ilgili yaşanan sorunları, Türkiye’nin Bulgaristan Büyükelçiliği’ne ilettik.

 

Elçiliğe daha önce bize verilen bilgilerle son bir kaç gündür vatandaşa verilen bilgilerin çelişkili olduğunu, bunun da vatandaş üzerinde çelişki yarattığını söyledik.

İşte büyükelçilikten, SılaYolu.com’a verilen yanıt:

“Bulgaristan yetkilileriyle bu konuyu görüştük.

İşte Türkiye’nin Bulgaristan Büyükelçiliği’nden bize gelen yazı.

Sayın Sezai Koç,

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ancak Temmuz ayı içerisinde; AB üyesi ülkelerde ikamet eden vatandaşlarımızın 10 yıldan e eski pasaportlarla transit geçişlerin “geçen yıl olduğu gibi” bu yıl da müsaade edileceğini bildirilmiştir. Büyükelçiliğimizi arayan vatandaşlarımıza bu yönde bilgi verilmeye başlanmıştır. Öte yandan, Bulgaristan makamları Bulgaristan’a giriş yapacak vatandaşlarımızın en az 3 ay geçerli bir pasaportla seyahat etme koşulunu uygulamaya devam etmektedirler. Vaki başvurularda paylaşmanız ricasıyla iyi günler dileriz. Saygılarımızla, T.C. Sofya Büyükelçiliği – Konsolosluk Şubesi

Bulgaristan Sofya elçiliği’ Yetkilileri tarafından ‘Sılayolu.com’a verilen bilgide ‘ Konuyla ilgili kendilerine ancak Temmuz ayı icersinde 10 yıldan eski pasaportlarla transit geçişlerin “geçen yıl olduğu gibi” bu yıl da müsaade edileceği bilgisinin ellerine gec ulaşmasından dolayı bize eski pasaportların geçmediği yönünde bilgi verildiğini söylediler.

Bulgaristan Sofya Büyükelçiliği Yetkilileri ‘Ancak Temmuz ayı içerisinde kendilerine ulaşan bilgiyi ‘Cumhur Başkanlığı secimlerinden dolayı yoğun bir çalışma icersinde olmalarından dolayı ‘Elçilik web sitesinde yayınlayamadıklarını, ancak vatandaşa 10 yılı aşmış eski pasaportlarla seyahat edebileceklerine dair bilgi verilmeye başlandığını söylediler.

SılaYolu.com ‘Bulgaristan Sofya Büyükelçiliği Yetkililerine ‘ Yeni bilginin ‘Bulgaristan Sofya Büyükelçiliği web sitesinde duyrulması konusunda ricada bulunurak, ‘Duyurunun bir an önce Vatandaşı rahatlaması icin Elcilik web sitesinden yayınlanması konusunda talepte bulundu.

Duyuru ‘ Bugün ‘Bulgaristan Sofya Büyükelçiliği internet sitesinde yer aldı. Bulgaristan Sofya Büyükelçiliğine göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. SılaYolu.com vatandaşın kafasında oluşan çelişkili bilgilerin netlik kazanmasında,yine bir sorunun cözümlenmesinde öncü oldu.

Eski pasaportlarla ilgili kafalarada oluşan sorularda aydınlanmış oldu.

Haber Silayolu.com

Sezai Koç

Kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.