Sabah’ın verdiği habere göre’ Sıla Yolu’nun en büyük problemlerinden biri olan akaryakıt alımında o ülkenin para birimiyle ödeme eziyeti ve bu yolla yapılan vurgun sona eriyor olması. 

 

AVRUPA ülkelerinden Türkiye’ye karayoluyla tatile giden Avrupalı Türklere son zamanların en olumlu haberi şu günlerde geldi. Tatil için yola çıkıldığı şu günlerde Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macararistan ve Sırbistan’taki akaryakıt istasyonları euro ile benzin ve mazot alış verişini başlattı. Adı geçen ülkelerde bulunan paralı yollarda da ödemeler artık euro ile yapılabiliyor ve paranın üstü euro olarak ödeniyor.
SOYGUN BİTECEK BENZİN istasyonlarında adeta bir soyguna dönüşen, “euro kabul edilmez, ülke parası getirin” diretmesi ortadan kalkarken, euroyu ülke parasına çevirirken yapılan vurgunlar da böylece sona ermiş oldu. Bundan önceki uygulamada, benzin veya mazot alan bir kişi, kasaya geldiğinde, “euro alamayız, ancak euroyu kendi paramıza çevirebiliriz” deniliyordu. Euronun ülke parasına çevrilirken kur çok düşük tutularak, depo dolumu başına 20 euroya varabilen vurgunlar yapılıyordu.
GÜMRÜKLER DE DÜZELMİŞ AVRUPA SABAH’IN Sırbistan’da Velika Plana kentinde bulunan tesislerine dün uğrayan sıla yolcuları, benzin istasyonları ve paralı yollarda euro ile ödeme yapılabilmesini ve paranın üzerinen euro ile verilmesine çok sevindi. Hırvatistan, Macaristan ve Sırbistan gibi ülkelerde gümrük görevlilerinin davranışlarının da çok düzeldiğini belirten yolcular, “Hoş geldiniz, Nasılsınız?” gibi Türkçe cümleler kurduklarını belirtti. Sabah