Avrupa’da yaşanan ‘Mülteci krizi ve Terör ‘Sıla Yolu’nu vurdu. Bu yıl karayoluyla Türkiye seyahati tehlikede.

Neredeyse her gün  televizyon kanallarında Terör haberlerini ve sınırlarda yığılmış perişan, çaresiz mülteci görüntülerini izliyoruz. Makedonya’dan sonra Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Macaristan sınırları mültecilere kapattı. Sınır kontrolleri çok sıkı. Almanya ,Avusturya, Macaristan , Slovenya , Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Makedonya ve Yunanistan, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti, Avrupa’da yaşanan terör olayları ve mülteci krizi sınırlarda yoğun kontrollerin başlattılmasına neden oldu.Yaz sezonu olmamasına rağmen şimdiden Almanya sınırında uzun kuyruklar oluşuyor.

Bu yıl yaz sezonunda karayoluyla Türkiye’ye seyahat tehlikede. Sınırların geçilmesi bir hayli sabır istiyor. Yaz sezonunda  kilometrelerce kuyrukların oluşması kaçınılmaz. Özellikle dönüşlerde kaçak mülteci şüphesiyle, gümrük memurları araçlarda bagajlara varıncaya kadar sıkı aramalar yapacak.Schengen sınırlarında alınan tedbirler sayesinde Sınır kontrollerinin artmasıyla sınırlarda bekleme sürelerininde artacağı gibi Fazla sigara, et veya süt mamulleri getirenlere bile ceza yazılacak.Bu durumda sınırda uzun beklemelerin dışında hoş olmayan olayların yaşanması muhtemelen çok yüksek olacak

Macaristan’ üzerinden gelen araçlar didik didik aranıyor,daha şimdiden ‘Budapeşte yönünden gelenler Avusturya sınırında saatlerce beklemek zorunda kalıyorlar.

Almanya sınırında da sıkı kontroller yapılmakta. Avusturya istikametinden gelenler ‘Sezon olmamasına rağmen almanya sınırında şimdiden uzun kuyruklar oluşturmakta.

Almanya-Avusturya,  Avusturya-Macaristan,Macaristan-Sırbistan -Macaristan-Romanya , Avusturya- Slovenya, Hırvatistan,Sırbistan’da sıkı kontroller nedeniyle bekleme süreleri uzuyor.Sıkı kontroller nedeniyle yaz sezonunda ‘ Kapıkule-Bulgaristan sınırında da uzun kuyruklar oluşması kaçınılmaz.

Bu yıl yine en büyük sorun yaz aylarında yaşanacak. Okulların tatile girmesiyle yüzbinlerce araç Avrupa’dan Türkiye’ye hareket ettiğinde sınır kapılarında her zaman kinden daha fazla yoğunluk yaşanacak.Önümüzdeki yaz sezonu bekleme sürelerinin daha da artması endişesi gurbetçileri kaygılandırmaya devam ediyor.

 

Avusturya Almanya Sınırında Sıkı Kontroller nedeniyle uzun kuyruklar oluşuyor.

 

Video Haber

SilaYolu.com

Cevdet Tekin