Avusturya üzeri ‘Türkiye’ye giderken ilk gümrük ve pasaport kontrolü Slovenya’dan Hırvatistan’a geçerken yapılıyor.

 Avrupa’dan Türkiye’ye giderken Hırvatistan’a kadar pasaport ve gümrük kontrolü yok. Yolcular ilk Slovenya-Hırvatistan sınır kapısında kontrolden geçiyorlar. Bu nedenle gümrük memurları buradaki işlemlerde özellikle titiz davranıyorlar. “Süresi geçmiş pasaportla ‘Hırvatistan’a giriş yapmanız mümkün değil ”

Bu nedenle yola çıkmadan önce mutlaka pasaportlarınızın sürelerini kontrol ediniz.Yeni pasaport çıkartıpta henüz e-kartını alamayan vatandaşlarımız eski pasaportlarını yanlarına alıp uçak yolculuğu yapabilirler.Ancak kara yolculuğunu tavsiye etmiyoruz.

Yeni pasaport alanlar ise yanlarına e-kartlarını almaya unutmasınlar.Sınırlarda gümrük memurları pasaport ile birlikte e-kart’ıda istiyor.Sınır polisi pasaportunuzu ve e-kartınızı (elektornik ikamet kartı) kontrol ettikten sonra geri verirken, e-kartınızı birlikte alıp almadığınızı kontrol edin,kart küçük olduğu için düşürme riski çok yüksek.

EU ülkesi vatandaşlarının her bir bireyin kendine ait pasaportu olmak zorunda.

Bu havayolu ile giden ailler içinde çok önemli.Zira geçtiğimiz yıllarda Refakathanede resimleri aktuel olmayan çocuklu aileler uçağa alınmamıştı.

 

Silayolu.com

 

Güncelleme: 01.05.15