Bulgaristan üzerinden özel araçları ile seyahat edecek vatandaşlarımıza önemli duyuru.

Senelik izinlerini Türkiye’de geçirmek için yola çıkan vatandaşlarımızın Türkiye’ye girişleri sürüyor ‘Sılayolu.com her sene olduğu gibi bu senede yine ‘SılaYolu’nun gözü kulağı olmaya devam ediyor.

 

Sılayolu’nda bu yılın en önemli konusu 10 yılı aşmış eski pasaportlar.Yollarda herhangi bir sorunla karşılaşmamak için yola çıkmadan önceAilece pasaportlarınızın geçerlilik süresini ve pasaportlarınızın 10 yılı aşıp aşmadığına dikkat edin.

Süresi geçmiş pasaportlar sorun yaratıyor.

Süresi bitmiş veya 6 aydan az olan,bazı sayfalarında yırtık veya silinti bulunan pasaportlar,sınır kapılarında sorun olmaya devam ediyor.

Alınan bilgide ‘Her yıl olduğu gibi bu yılda,yaptığımız uyarılara rağmen bir çok vatandaşımızın pasaportlarının sürelerini kontrol etmeden yola çıktıkları ve sorun yaşadıkları belirtiliyor.

10 Yılı aşmış eski pasaportlara dikkat!

Diğer yandan 10 sene önce çıkartılan pasaportlar eski pasaport olarak kabul edildiğinden eski pasaport sahibleri sorun yaşıyorlar.

Özellikle Bulgaristan 10 yılı aşmış pasaport sahiblerini ülkeye girmesine izin vermiyor.Geçtiğimiz sene bazı vatandaşlarımız, Bulgaristan sınırından geri çevrilmişlerdi.

Vatandaş’larımızın seyahatlerinde  güzergah üzerindeki ülke  giriş-çıkışlarında sorun yaşamamaları için, pasaportlarının sürelerini mutlaka kontrol etmeleri ve 10 yılı aşmış pasaportla seyahat etmemeleri ve mutlaka pasaportlarını yenilemeleri gerekiyor..

 

Bulgaristan Sofya Büyük Elçiliği’nin yapmış olduğu açıklamada ‘ 10 yılı aşmış ‘Eski pasaport sahibleri mutlaka pasaportlarını yenilemeleri gerektiği uyarısında bulunuluyor.

Yapılan açıklamada’ On Yıldan Eski Pasaport Sahiplerinin Bulgaristan’a Giriş Ve Transit Geçişlerine Izin Verilmediği kaydediliyor.

Yetkililer ‘ 20.07.2013 Bulgaristan makamları, ilgili AB mevzuat ve direktifleri doğrultusunda, pasaportları on yıldan eski olan üçüncü ülke vatandaşlarının Bulgaristan’a girişlerine 19 Temmuz 2013 tarihinden itibaren izin vermemektedir. Transit geçişler de bu kısıtlama kapsamında olduğu vurgulanıyor.

Yetkililer ‘ On yıldan eski pasaporta sahip vatandaşlarımızın, Bulgaristan’a giriş ve çıkışlarında güçlükle karşılaşmamaları için, Yola çıkmadan önce mutlaka eski 10 yılı aşmış pasaportlarını yenilemeleri uyarısında bulunuyorlar.

Silayolu.com / Sofya