Bulgaristan Sofya  Büyükelçilik Yetkilileri ‘ SılaYolu.com ‘a önemli açıklamalarda bulundular.

 

Yetkililer ‘ Bulgaristan Güzergahı Üzerinden ‘Gidiş ve dönüşte Bulgaristan’dan karayoluyla transit geçiş yapmayı tercih edecek vatandaşlarımızın, kendi güvenlikleri açısından, aşağıda belirtilen hususlara özen göstermeleri gerektiğini belirtiler.

*  Gece seyahat etmemeleri

*  Ana yolları tercih etmek suretiyle yolculuk yapmaları

*  Mümkün olduğu takdirde küçük gruplar oluşturarak birbirinden kopmadan seyahat etmeleri

* İhtiyaçların ötesinde nakit para ve ziynet eşyası taşımamamaları

* Bir olay olduğunda derhal polise başvurarak, zabıt tutturmak; gerekiyorsa en yakın Türk temsilcililikleriyle  temas ederek yardım istemeleri,

* Mümkün olduğunca duraklama ve konaklamadan kaçınmak, Bulgaristan’dan en kısa sürede geçmeleri

* Konaklama durumunda ise, taşıtları korumalı park yerleri veya kapalı garajı olan otellerde park edip şehirde taksi kullanmaları

 Konusunda tavisiyelerde bulundular.

Diğer yandan ‘Bulgaristan’da yabancı plakalı taşıtların çalınması sıklıkla karşılaşılan bir durum olduğunuda belirttiler.. Bu tür olaylarda ivedilikle polise ve en yakın temsilciliklerine  başvurulması gerektiğinin altını cizdiler..

Konsolosluk yetkililerinden alınan bilgide ‘ Dün gece ‘Svilingrad civarlarında bir Gurbetci ailenin  arabasının arka camı kırılarak soyulduğu belirtildi.

Bizde burdan Vatandaşlarımızın mutlaka Seyahatlerini gündüze denk getirmeleri ve gece mümkünse seyahat  yapmamaları konusunda uyarıyoruz.

Haber: Silayolu.com

Kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır