Her yıl yüzbinlerce vatandaşımızın karayolundan transit geçiş yaptığı Avusturya’dan sürücülere güzel haber geldi.

VİYANA- SılaYolu’nda hemen hemen her sürücünün aracın camına yapıştırmaktan memnuniyetsizlik duyduğu “otoyol” ücreti olan “vignette” uygulaması 2017 Aralık ayından itibaren son buluyor. 2017 Aralık ayından itibaren dijital vinyete uygulamasına geçiliyor.

Avustırya’da gelecek yıldan itibaren etiket yapıştırma ve geri kazıma eziyeti son bulacak. 2017 Aralık ayından itibaren otoyol ücretleri için dijital otoyol geçiş sistemi uygulaması başlatılacak. Yeni uygulamaya göre dijital vinyet plakayla birlikte kayıt altına alınacak.

Dijital vinyetlerin fiyat ve geçerlilik süreleri klasik örneklerinden farklı olmayacak. Satış ASFİNAG sayfası üzerinden bir cep telefonu uygulamasıyla gerçekleşecek. Dijital vinyetin satışı, 2018 vinyetlerinin satışa sunulmaya başlandığı 1 Aralık 2017 tarihinden itibaren gerçekleşecek.

Ulaştırma Bakanı Jörg Leichtfried’in yaptığı yazılı açıklamada, “Aracının ön camına etiket yapıştırıp her seferinde kazımaktan kurtulmak isteyenlere artık iyi bir alternatif sunulmaktadır. Dijital vinyet plakalarını değiştiren kullanıcılara da kolaylıklar getiriyor. Gelecekte sürücüler araçları için tek bir vinyet almak zorunda kalacak” dedi.

Viyana