Alman Dışişleri Bakanlığı, Avrupa’dan Türkiye’ye seyahat ederken geçilen bu ülkeden gidilmemesini tavsiye etti. Uyarıları okumadan yola çıkmayın! Geçtiğimiz hafta polis ile Arnavutlar arasında çıkan silahlı çatışmada 22 kişi ölmüştü. Alman Dışişleri Bakanlığı, Avrupa’dan Türkiye’ye transit yolculuk yaparken geçilen bu ülkede benzer olayların tekrar yaşanabileceğini vurgulayarak “Makedonya’dan geçmeyin, Sırbistan Makedonya sınırını kullanmayın” uyarısında bulundu.

Bulgaristan’dan gidilmeli
Bakanlık, 9. 5.2015 tarihinde Makedonya’nın ikinci büyük kenti olan Kumanovo’da yaşanan olayların şuan sakinleştiğini ancak etnik gruplar arasındaki gerginliğin sürebileceğini açıkladı. Yetkililer “Kumanovo ve çevresine seyahat edilmemesini, bu bölgeden uzak durulmasını tavsiye ediyoruz. Sırbistan’dan gelen sürücülerin Makedoya yerine Bulgaristan üzerinden yoluna devam edilmesi daha güvenli. Şuan bu bölgede bulunanların yetkili makamların uyarılarına uymaları gerekiyor.

Bölgede zaman zaman sokağa çıkma yasağı da uygulanıyor” dediler. Protesto gösterisi yapılacak Yaşanan silahlı çatışmadan dolayı ülkenin bir çok yerinde protestolar düzenleniyor, halk arasında bir gerginlik hakim. Alman Dışişleri Bakanlığı, 17 Mayıs’ta başkent Üsküp’de de büyük bir protesto gösterisinin yapılacağını duyurdu. Bakanlık, kalabalık ortamlardan uzak durulması gerektiğinin bir kez daha altını çizdi.

Avrupa’dan yola çıkan ve Türkiye’ye ulaşmak isteyen bir sürücü iki önemli güzergah arasında tercih yapabiliyor. Örneğin Avusturya’dan sonra Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan’ı takip edip buradan ya Bulgaristan, ya da Makedonya-Yunanistan üzerinden Türkiye’ye geçiyor. Yol ayırımı Sırbistan’ın Niş kentinde bulunuyor. Turizmavrupa.com olarak Türkiye’ye karayoluyla seyahat ederken geçilen Makedonya’da ciddi bir güvenlik sorununun hakim olduğunu belirtmiş ve Üsküp’e sadece 40 kilometre mesafedeki Kumanovo’nun otoyola çok yakın olduğuna dikkat çekmiştik.