Tatil sonrası memleketlerinden Batı Avrupa'ya dönen yolcuların çok olması nedeniyle yılın bu zamanlarına göre yaygın olan neredeyse tüm sınır geçişlerimizde trafik yoğunluğu artmaktadır.

 

Özellikle en fazla yoğunluk Sırbistan Cumhuriyeti'nden Hırvatistan Cumhuriyeti'ne doğru çıkışta gerçekleşiyor. Hırvat sınır yetkililerinin yavaş çalışması nedeniyle ara bölgedeki yoğunluk yaşanmasına sebep oluyor. Örneğin: Batrovci sınır geçişinde 8 saat bekleme süresi gerçekleşiyor.

 

Ne yazık ki sınır yetkililerimiz trafiğin akışını kontrol etme yeteneğine sahip değil, çünkü sınır hizmetlerimizden sonra ara bölgelerde tıkanıklık oluşuyor. Yolcu akını çok fazla ama izin sezonunun zirvesinden bile fazla yoğunluk yaşanıyor. Kuzey sınırlarımızda tıkanıklık var, bu yüzden beş çıkış şeritinin açık olduğu Horgos'ta yaklaşık altı saat beklemek gerekiyor. Tam ara bölge Macaristan sınır hizmetlerinin de yavaş çalıştığını gösteriyor.

 

Alternatif geçiş öneremediklerini ileyen Sırbistan yetkilileri " diğer kapılarda da yoğunluk olduğunu " aktardı. Yapılması gereken, komşu sınır kapıları yetkililerini herkes için eşit derecede nahoş olan bu durumu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışmaları hızlandırmaya çağırmaktır.