Sırbistan gümrük müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; "Sırbistan Sınır Kapı'larında, son on yılda gümrük görevlileri beyan edilmeyen 142 kilogramdan fazla altın" ele geçirdi.

Açıklamada, Yalnızca 2023 yılında 18 kilogramdan fazla miktara el konulduğu,  bu olaylardan birinin birkaç hafta önce Horgoš sınır kapısında 357.000 avro değerinde büyük miktarda altının ele geçirildiği ve transfer için denen yöntemlerin çeşitliliği sıralandı.

Değerli takıları sınır kapılarından geçirebilmek için İlginç yöntemler kullanılıyor.

Açıklamada, çoğu zaman bagajlarda, cüzdanlarda, bel kemerlerinde, ayakkabılarda, çamaşırlarda  ama aynı zamanda çocuk oyuncaklarında, bebek bezlerinde, yastıklarda ve hatta çay paketlerinde , çamaşır deterjanında, açılmamış dörtlü meyve suyu ve süt paketinde, hazır yemeklerde, gardırop askılarındaki boşluklarda ve hatta hayvar kavanozlarında bile altın kaçırma girişimlerinin tespit edildiği bildirildi. 

Değerli takı transferinin genel olarak yabancı vatandaşlar tarafından yapıldığına fakat yerli haklında oldukça fazla buna rağbet ettiğine dikkat çekildi.

Karayolunda Limjt 310 Avro

Yolculuk yapacak 18 yaş ve üzeri kişiler,  toplam değeri karayolu ile  310 Avro'ya, havayolunda ise 430 Avro'ya kadar olan takı ve yeni eşya  götürebilmeleri  mümkündür.

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz
Fotoğraf: Sırbistan Gümrük Müdürlüğü

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.