2024 yılında karayolu ile Türkiye'ye seyahat etmek isteyen okurlarımız için güzergâh üzerindeki ülkeler hakkında bilgilendirme yazı dizisine bu haberle başlamış bulunuyoruz. Karayolunu tercih edecek yolcuların, yolculukları sorunsuz bir şekilde geçmesi için dikkat edilmesi gereken hususlar bulunuyor.Bu yazı dizimizi heyecanla okuyacak rahat ve keyifli bir yolculuk yapmanın keyfine varacaksınız. 

 

ALMANYA

Umuma Mahsus Pasaport hamili iseniz, Almanya’ya girebilmek veya transit geçebilmek için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize almanız gerekmektedir. Ancak, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, Lüksemburg, Portekiz ve Yunanistan gibi Schengen ülkelerinde yasal ikamet izniniz bulunuyor ise, Almanya’ya vize almadan girmeniz veya bu ülkeden transit geçmeniz mümkündür.

 

Schengen üyesi olmayan AB ülkelerinde ikamet eden vatandaşlarımızın seyahatlerinden önce bulundukları ülkelerdeki Federal Almanya temsilciliklerine müracaat ederek, vize almaları gerekmektedir.

 

Vatandaşlarımızın seyahatlerini okul tatil başlangıcı ile hafta sonuna denk getirmemeleri uygun olacaktır. Okul çağında çocuğu olan vatandaşlarımız, okuldan yazılı izin almaksızın, okul tatil döneminden önce çocuklarıyla birlikte tatile gitmeleri halinde sınır kapılarından geri çevrilmekte, keza, dönüşlerini tatil bitiminden sonraki bir tarihte yapmaları ve mazeretlerini belgelendirmemeleri durumunda para cezasına çarptırılmaktadır. Bu çerçevede, vatandaşlarımızın tatil düzenlemelerini yaparken okul tatil tarihlerini dikkate almaları önem taşımaktadır.

 

KARAYOLLARININ DURUMU VE GÜVENLİK

Almanya'da yol güvenliği açısından herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Gece ve gündüz seyahat emniyeti vardır. Otoyol üzerlerinde çok sayıda konaklama tesisi mevcuttur. Ülkede tavsiye edilen otoban  hız sınırı 130 KM dir.Öellikle inşaat olan kısımlarda radarlara dikkat etmek gerekir

 

Güvenli seyahat için, trafik işaret ve işaretçileri ile hız limitlerine titizlikle riayet edilmesi gerekmektedir.

 

Almanya otoyollarinda yol yapim  calışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir.Özellikle Würzburg üzerinden başlayan inşaatlar aralıklarla Münih istikametine kadar devam etmektedir. Belçika ve Hollanda'dan çıkarak Almsnya üzeri Türkiye'ye seyahat etmek isteyen kişilere, A45 otobanı Dortmund – Lüdenscheid istikametinde köprü çalışmalarının devam etmekte olduğunu otoyol üzerinde Lüdenscheid üzerinden yönlendirme yapıldığını belirterek hayırlı yolculuklar dileriz. Almanya'da 7,5 ton altı araçlardan Vignette veya otoban ücreti tahsil edilmemektedir.

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.