KÖLN’DE yaşayan doktor Fikret Mani, otomobilleri ile Türkiye yolculuğuna çıkacak olan Avrupalı Türklere önemli tavsiyelerde bulundu.
KÖLN’DE yaşayan doktor Fikret Mani, otomobilleri ile Türkiye yolculuğuna çıkacak olan Avrupalı Türklere önemli tavsiyelerde bulundu. Öncelikle sağlık sorunları olan yolcuların daha dikkatli olmaları geregine isaret eden Mani, “İlaçlarınızı ihmal etmeyin” dedi. Yolculuk sırasında sık mola verilmesinin çok önemli olduğunu belirten Mani, “Her 2-3 saatte bir kısa molalar vererek vücut hareket ettirilmeli. Yolculuk esnasında bol sıvı alınmalı. Çok sıcak havada yolculuk yapmak sakıncalı. Damar hastalıkları olanlar yolculuğa çıkmadan önce kan sulandırıcı iğne yaptırmalı” diye tavsiyelerde bulundu.


GÜNEŞ KREMİ SÜRÜN

“Yolda satın alınan içeceklerin mutlaka kapalı şişelerde olmasına özen gösterilmesi gerekir” diyen doktor Fikret Mani, güneşlenme konusuna da dikkat edilmesini tavsiye etti. Mani, “Sahillerde güneşlenecek olanlar önce faktör derecesi en az SO olan güneş kremi sürmeli. 15 dakikadan fazla güneş altında kalmamalı. Beyaz ciltliler güneş ısınlarından daha çok etkilenir. Kene hususuna da dikkat edilmeli” seklinde bilgiler verdi. Silayolu.com