Avrupalı Türk’lerin dönüş çilesi başladı, dönüş yoluna geçen Türkler Kapıkule sınır kapısında yine uzun kuyruklar oluşturdular.

EDİRNE: Yaz tatillerini geçirmek için Türkiye’ye gelen Avrupa’daki Türk işçilerin dönüşleri başladı. Yaşadıkları ülkelere karayoluyla gitmek için Kapıkule Sınır Kapısı’nda gelen işçilerin araç kuyruğu, Bulgaristan’ın yavaş işlemleri nedeniyle gümrük dışına taşarak kilometrelerce kuyruk oluştu.

Avrupa’daki Türk işçileri yaz tatillerini memleketlerinde geçirdikten sonra dönüş yoluna geçti. Yaklaşık 5 haftalık tatilin ardından dönüşler nedeniyle gümrük kapılarında yoğunluk oluşmaya başladı. Karayoluyla yaşadıkları ülkelere gitmek isteyen Türk işçilerinden Kapıkule Sınır Kapısı’nı tercih edenler gümrük içerisinde uzun kuyruklar oluşturdu. Bulgaristan’ın işlemleri yavaş yapması nedeniyle kısa sürede gümrük sahası dolarken, Türk işçilerinden İskender İmak, Almanya’ya dönmek için Kapıkule’ye geldiklerini ancak çıkış için kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Gümrük kapısına ulaşmak için bir saatten fazla beklediğini kaydeden İmak, ‘Şimdi gümrüğe ulaşmak için 1 saatin üzerinde bekledik. Ana gümrükte de uzun süre bekleyeceğiz. Sonra Bulgaristan gümrüğünde de bekleriz. Bulgaristan AB’ye girmiş olsa da rüşvet mantığından kopamadı. İnsanlardan bir şeyler bekliyorlar. Sınırlardaki yavaşlığın AB parlamentosunda gündeme gelmesi gerekiyor. Biz kendi adımıza kuyruklarda şikayetlerde bulunuyoruz ama çok sonuç alamadık. İnsanların çektiği bu çile için ülkeler düzeyinde müdahale edilmesi gerekiyor. dedi.