Vatandaşlarımızın Hırvatistan içinde kullanabilecekleri üç yol güzergahı bulunmaktadır:

 

a) Avusturya üzerinden Slovenya’ya giden vatandaşlarımızın Maribor’dan sonra Hırvatistan’a Macelj sınır kapısından giriş yapmaları ve Macelj-Krapina-Zagreb-Slavonski Brod-Bajakovo (Sırbistan sınırı) güzergahını izlemeleri gerekmektedir. Macelj sınır kapısı ile Zagreb arasındaki yolun bir bölümü ücretli otoyol olup, otomobiller için halen 48 Hırvat Kunası (yaklaşık 6,4 Euro), minibüsler için 72 Hırvat Kunası (yaklaşık 9,6 Euro) tutarında ücret alınmaktadır. Krapina’dan sonra Zagreb-Slavonski Brod-Bajokovo yolu izlenecektir.

b) Slovenya’ya Kuzey İtalya ve Avrupa’nın güneybatısından gelen vatandaşlarımızın Ljubljana’dan sonra Bregana sınır kapısından Hırvatistan’a giriş yapmaları gerekmektedir. Sınırdan geçer geçmez, otoyol için, arabayla yolculuk eden vatandaşlarımızın 6 Hırvat Kunası (yaklaşık 1 Euro), minibüsle yolculuk eden vatandaşlarımızın 8 Hırvat Kunası (yaklaşık 1,5 Euro) ödemesi gerekmektedir. Otoyoldan hiç çıkılmadan Zagreb-Slavonski Brod-Bajokovo (Sırbistan sınırı) yolu takip edilecektir.

c) Hırvatistan’a Macaristan üzerinden giren vatandaşlarımızın yaklaşık 91,5 km uzunluğundaki Goriçan-Zagreb otoyolunu kullanmaları halinde otomobiller için 41 Hırvat Kunası (yaklaşık 6 Euro), minibüsler için 62 Hırvat Kunası (yaklaşık 8 Euro) ödemeleri gerekmektedir.

Vatandaşlarımız, her üç güzergahın kesiştiği Zagreb’den sonra, Slavonski Brod yönünde ilerleyerek Bajakovo’da Sırbistan’a ulaşmaktadırlar. Zagreb-Lipovac bölümündeki 260 kilometrelik otoyol için otomobillerden 121 Hırvat Kunası (yaklaşık 16 Euro), minibüslerden 184 Hırvat Kunası (yaklaşık 25 Euro) talep edilmektedir (1 Euro = yaklaşık 7,5 Hırvat Kunası).