Yıllardır silayolunun en problemli ülkesi olan Bulgaristan bu unvanini Makedonyaya kaptırmak üzere.
Özellikle her yil Türkiyeye gitmek için yola çıkan gurbetçiler ve transit olarak ülkeden gecen Tirlardan aldigi rusvetlerle ön plana çıkan Bulgaristanda son yıllarda yapilan duzenlemeler ve operasyonlarla rüşvet olaylarinin bir nebze önüne gecti.
Çoğu Gurbetcimizin tercih ettiği Yunanistan güzergahı üzerinde bulunan Makedonya rüşvet alma konusunda Bulgaristani aratir oldu. Gumruklerdeki memurlarin alenen istedigi rüşvet otoyol gişelerindede kendisini gösterir oldu.
Gişelerde çalışan görevliler Otoyol parasi olarak ödenmesi gerekenin üzerinde para talep edip ayni zamanda verilen paranin üstünü geri vermiyorlar.
Gümrüklerde ise durum daha vahim. Saatlerce sirada bekleyen izinciler Makedon gümrük memurlarinin insafina terk edilmiş vaziyetteler. İstenilen rüşvet verilmedigi takdirde saatleri bulan keyfi bekletmeler gurbetçilerin izin sevincini kursaklarinda bırakıyor. Yapılan tüm şikayetlere rağmen, gecen yilda birçok vatandasimiz bu haksız uygulamaya maruz kaldilar.

Eğer Makedonyali yetkililer bu durumu çözemezlerse ilerleyen yillarda Makedonya gurbetçilerin tercih ettigi güzergah olmaktan çıkıp yeni Bulgaristan olma yoluna girecektir.

SilaYolu.com
Haber: Çetin Kocager