Türkiye’de senelik izinlerini geçrimek için karayolunu tercih edecek izinciler yine Vinyet zamları ile karşı karşıya kalacaklar.

İzinciler Macaristan ve Bulgaristan da Vinyet vurgununa dikkat etmeleri gerekiyor.


Macaristan otoyollarını kullanabilmek için alınması gereken vinyet, Macaristan sınırında gişelerde 14-15 eurodan Satılıyor.

Macaristan‘da ‘Otoyollar için alınması gereken Vinyet’in fiyatı ise Virpay.hu Macaristan’ın yetkili Vinyet satışlarının yapıldığı internet portalında 11,27 Euro’dan satışa sunuluyor.

Macaristan girişinde Vinyet gişelerde 11,27 euroya satılması gerekirken ,’ izincilerden 14-15 Euro alınıyor.Az ilerde gelen benzinliğe girdiğinizde benzincilikten 12 euroya vinyet alabiliyorsunuz.

Bulgaristan’da Vinyet ücreti 2 katına çıkıveriyor

Bulgaristan’da ise vinyet almak zorunda olan izincilerden 10 Leva yerine 10 Euro alınmasıyla, ödenmesi gereken üçret bir anda iki katına çıkıveriyor. 


Bulgaristan girişinde gişelerde 5 Euro’ya satılan ‘Vinyet’e izincilerden 10 Euro alınıyor.Oysa ki Bulgaristan’da vinyet üçreti sadece 10 Leva. 
Bulgaristan’da vinyet almak zorunda olan izincilerden 10 Leva yerine 10 Euro alınmasıyla, ödenmesi gereken üçret bir anda iki katına çıkıveriyor. 


Vatandaşlara kesilen faturanın üzerinde ’10’ rakamının olması izincileri yanıltıyor. 
Bu nedenle Türkiye’ye giderken Bulgaristan yolunu tercih edenlerin vinyet alırken dikkat etmelerini ve varsa 10 Leva, yoksa gerçek vinyet ücretine denk düşen 5 Euro ile ödeme yapmalarını tavsiye ediyoruz.

Bulgaristan’dan girişte sınırdan sonra gelen benzin istasyonlarından Vinyeti 5 Leva’ya alabiliyorsunuz.

Diğer yandan ‘Bulgaristanda güvenlik sorunları hala devam ediyor, Bu nedenle Bulgaristan üzerinden geçeceklerin, ülkeyi gündüz geçmelerinde fayda var. 

Haber: Sezai Koç

SilaYolu.com