Kırklareli’ndeki Dereköy Sınır Kapısı’nda düzenlenen gümrük kontrolünde, bir otomobilin ön göğüs kısmına yapılan gizli bölmede 587 bin 465 avro bulundu. Olayla ilgili Romanya uyruklu sürücü gözaltına alındı.Bulgaristan’dan Türkiye’ye giriş yapmak isteyen R.C. yönetimindeki XYX146 plakalı otomobil, Gümrük Muhafaza ve Kaçakçılık İstihbarat ekiplerinin şüphesi üzerine X-ray taramasına alındı.
Tarama sırasında araçta şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine otomobil detaylı inceleme için hangara çekildi. Yapılan aramada, aracın ön göğüs bölümünde özel olarak hazırlanmış, menteşeli bir gizli bölme ortaya çıkarıldı.
PARALAR 16 VAKUMLU POŞETE SAKLANMIŞ
Gizli bölmede, 16 şeffaf vakumlu poşet içerisine yerleştirilmiş toplam 587 bin 465 avro ele geçirildi. Paranın 108 banknot halinde bulunduğu bildirildi.Olayın ardından sürücü R.C. gözaltına alınırken, otomobile Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla el konuldu.Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Haber: Silayolu.com Haber Merkezi
1
2025 Türkiye – Almanya Arası Gümrük Limitleri
87843 kez okundu
2
Sıla Yolunda Feci Kaza: Baba ve Oğlu Hayatını Kaybetti.
45866 kez okundu
3
Son Sılayolu Yolculukları Oldu: Gurbetçi Aileden 3 Kişi Hayatını Kaybetti.
39943 kez okundu
4
Gurbetçi Vatandaş Sınır Kapısında Hayatını Kaybetti: “İnsan Hayatı Bu Kadar Ucuz Olamaz”.
31950 kez okundu
5
Türkiye’den gelen araçta 100 bin adet sigara yakalandı.
31759 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.