Önümüzdeki hafta icersinde Avrupanın bir çok eyaletinde ve Almanya’nın 16 eyaletindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar bu yıl yaz tatiline Temmuz ayında girecek olmasından dolayı,Özellikle Almanya üzerinde ve SılaYolu güzergahı üzerindeki ülkelerin otoyollarında ve gümrüklerde yığılmalar bekleniyor. Almanya ‘da bu yıl Okulların Yaz tatiline peşpeşe girmesi ve okulların kapanması ile birlikte bir çok izinci aynı anda yollara çıkacak.Bu durumda yollarda yoğun trafiğin yaşanmasına neden olacak.Tatilciler yollarda kilometrelerce uzun kuyruklar oluşturacak. Almanya’nın en büyük eyaleti olan NRW eyaletinde 4 Temmuz’da karnelerin verilmesiyle birlikte,İzincilerin aynı günde yola çıkacağından dolayı,Trafik dahada sıkışacak,uzun kuyrukların yanında, zaman zaman yollarda trafik durma noktasına gelecek.Bu yıl Temmuz ayı yollara düşecek tatilciler için adeta kabus olacak.

BU TARİHLERE DİKKAT
Almanya’da Türk nüfusunun yoğun olduğu eyaletlerde okulların  tatile gireceği tarihler şunlar:
Kuzey Ren Vestfalya 4 Temmuz cuma, Berlin 8 Temmuz Salı, Hamburg 9 Temmuz Çarşamba, Schleswig Holstein 11 Temmuz Cuma, Rheinland Phalz, Saarland ve Hessen 25 Temmuz Cuma, Bavyera 29 Temmuz Salı, Baden Württemberg, Bremen ve Aşağı Saksonya 30 Temmuz Çarşamba.

 

TEMMUZ AYI  BOYUNCA YOĞUNLUK DEVAM EDECEK

Almanya’nın ‘NRW eyaleti ve Berlin’in tatile girmesiyle yollardaki trafik sıkışıklığı tüm ay boyunca devam edecek.Trafik kimi günler yoğun,kimi günler ise düşük sürecek.

Bazı eyaletlerin aynı gün tatile girmesi ise yollardaki sıkışıklığı daha artıracak. Temmuz ayı icersinde ikinci büyük yoğunluk ise Rheinland Phalz, Saarland ve Hessen Eyaletlerinde tatilin başlamasıyla daha çok hissedilecek. Üç eyalette tatilciler 25 Temmuz Cuma günü yollara düşecek. Almanya’nın ‘Baden Württemberg, Bremen ve Aşağı Saksonya’ eyaletlerinde 30 Temmuz’da tatil başlıyor.

Sürücülerin her zamankinden daha fazla sabırlı olmaları gerekiyor.

Haber: SılaYolu.com

Kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.