11.09.14  

Türkiye’den Gurbetçi çıkışları devam ediyor.Kapıkule sınır Kapısı Saat: 06:30 itibariyle oldukca sakin geçiyor.An itibariyle Sınırlarda bir sorun yaşanmıyor.

Diğer sınır kapılarında durum oldukca sakin.

İpsala sınır kapısıda oldukca sakin geçiyor.

29.8.14 Saat: 06:29

Hafta sonu Yoğunluğu devam ediyor.

Kaldıkları ülkelere dönüş yapmaya başlayan gurbetçiler,Kapıkule Sınır Kapısında yoğunluk oluşturmaya devam ediyor.Gurbetçiler Çıkış yapmak için Kapıkule sınır kapısını tercih ediyorlar.Bulgaristan sınır kapısının yetersiz kalması ve diğer yandan Bulgar yetkililerin sıkı arama yapmaları nedeniyle,Kapıkule gümrük sahası içersinde yoğunluk oluşuyor.An itibariyle Kapıkule gümrük sahası dolmuş durumda,Kuyruklar Edirne yoluna taşmış durumda.Gurbetçilerin Diğer Alternatif sınır kapılarını kullanmaları yararlı olacaktır

 

28.8.14 Saat: 19:17 Kapıkulede Hafta Sonu Yoğunluğu

İzinlerini tamamlayarak yaşadıkları ülkelere dönmeye başlayan gurbetçiler, Kapıkule Gümrük Kapısında Kuyruk oluşturmaya devam ediyorlar.Gurbetçiler’ Kapıkule gümrük sahasının dolmasının ardından gurbetçiler Hamzabeyli ve Pazarkule Sınır Kapısı’na yönlendirililiyorlar.Hamzabeyli ve Dereköy Sınır Kapıları normal seyrediyor.

Binlerce kilometrelik yolu kat ettikten Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala, Pazarkule ve Dereköy sınır kapılarından Türkiye’ye giriş yapan gurbetçiler için Ağustos ayının ortalarından itibaren dönüş yolculuğuna geçmişlerdi.Dönüşler hafta sonuda devam edecek. Yolcuların mümkünse hafta sonu yola çıkmamaları tavsiye olunur

Saat 19:14 itibariyle Kapıkule.

28.8.14 Saat: 12:46

Kapıkule sınır kapısında sabah saatlerinde başlayan yoğunluk devam ediyor.

Kapıkule’de Gurbetçilerin Dönüş Çilesi devam ediyor.Türkiye’de tatillerini geçiren ve çalıştıkları ülkelere dönmek için Bugün Sabah Saatlerinden itibaren Kapıkule’ye gelen gurbetçiler kilometrelerce kuyruk oluşturdu.An itibariyle Kapıkule edirne yolunda ise uzun kuyrukların oluştuğu,kuyruğun yaklaşık 4 km yi geçtiği belirtiliyor 

ÖNEMLİ DUYURU:Tüm Kullanıcıllarımızın Dikkatine ‘ Şimdi Artık Türkiye’nin Avrupa’ ya Açılan Sınır Kapılarından Canlı Görüntüler  SılaYolu.com appte .Sınır kapıları bölümünden Canlı olarak Tüm Sınır kapılarımızı izleyebilirsiniz.

 

27.8.14  Saat: 11:14  KAPILARDA SON DURUM:    Önümüzdeki günlerde Almanya başta olmak üzere ,Diğer Avrupa ülkelerindede yaz tatili sona eriyor. Senelik izinlerini tamamlayan Avrupalı Türkler,geldikleri ülkelere dönüş yapmak için genelde Kapıkule sınır kapısını tercih eden izinciler Gümrük sahası icersinde kuyruk oluşturmaya devam ediyorlar.Hamzabeyli ve Pazarkule sınır kapıları ise oldukca sakin seyrediyor.İpsala Sınır kapısında da giriş ve çıkışlar sakin geçiyor.

 HAFTA SONU YOLA ÇIKMAYIN
Uzmanlar’Önümüzdeki günlerde Avrupanın çeşitli kentlerinde okul tatillerinin sona ermesiyle izincilerin tatilden dönüş için yola çıkmaları yollarda ve sınır kapılarında trafiğin durma noktasına gelebileceğini” Söylediler. Almanya’nın yanı sıra Avusturya, Macaristan, Slovenya ,Hırvatistan’ Sırbistan, Bulgaristan sınır kapılarında uzun bekleme sürelerinin olabileceğini, Söylediler “Sürücüler her zamankinden daha sabırlı olsunlar” dediler.

Avrupanın Sınır Kapılarında bekleme Süreleri 6- 10 saat arasında değişiyor.Sırbistanın Macaristan’a açılan Horgos sınır kapısında bekleme süreleri 7 saati aşıyor.Horgos sınır kapısında ‘An itibariyle 10 km civarlarında kuyruk oluşmuş durumda.Kuyrukların önümüzdeki saatlerde dahada artması bekleniyor.

İzincilerimizin mümkünse hafta sonları yola çıkmamalarını tavsiye ediyoruz.

15.8.14  Kapıkule’de “gurbetçi” yoğunluğu 

Kapıkule Gümrük Kapısı’nda, yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin dönüşü dolayısıyla yoğunluk oluştu. Sabah erken saatlerden itibaren gümrük kapısına gelerek işlemlerini tamamlayan gurbetçiler, yurt dışına çıkış için Bulgaristan Kaptan Andreevo Sınır Kapısında beklemeye başladı.‘ Bulgaristan’daki sınır kapısında bekleyenlerin artması üzerine Kapıkule’de de yoğunluk oluştu.Sıcak havada beklemek zorunda kalan gurbetçiler, zaman zaman klakson çalarak durumu protesto etti.

14.8.14. Saat: 06:58

Senelik izinlerini tamamlayıp dönüşe geçen gurbetciler Kapıkule sahası icersinde yoğunluk oluşturmaya başladılar.Kapıkule gümrük sahası oldukca yoğun.İpsala ve diğer sınır kapılarında ise şu an itibariyle çıkışlar sakin seyrediyor

İşte Son durum Kapıkule

13.8.14  Saat: 17:00

Dönüşler devam ediyor.Sırbistan çıkışlarında Macaristan ve Hırvatistan ‘a girişlerde zaman zaman kuyruklar oluşuyor.Hafta sonu yoğunluk bekleniyor.

13.8.14 Saat: 17:00

Kapıkule Sınır Kapısından Çıkışlar devam ediyor.Kapıkule’de Çıkışlar oldukca sakin geçiyor. Hafta sonu çıkışlarda yoğunluk bekleniyor.

11.8.14 Saat:13:10 

DÖNÜŞLER BAŞLADI

Hafta sonu ‘Kapıkule gümrük kapısından yurt dışına çıkış yapmak için kapıkule gümrük kapısına gelen gurbetcilerin çıkışları devam ediyor.Hafta sonunda çıkışların yoğunlaşması bekleniyor

 

07.08.14 Saat: 14:50

Avrupa’dan Türkiye’ye açılan diğer Sınır kapılarındaki son durum

Hamzabeyli ve Pazarkule sınır kapılarında gecişler sakin görünüyor

………………..

01.08.14 Saat 16:10 

Hafta sonu boyunca  yollarda trafik yoğunluğu beklenmektedir.

Yoğunluk beklenen bölgeler şöyledir.

A 2 Karawankentunnel – Ljubljana – Zagreb,  A 1 Ljubljana – Koper, Spielfeld (Avsuturya,Slovenya sınırı. Pyhrnautobahn Maribor – Ptuj -Macelj istikameti Hırvatistan sınırı  

Bu güzergah üzerinde ‘ Avusturya Kärnten bölgesi, Yukarı Avusturya, Salzburg, Steiermark, Tirol ve Vorarlberg. Bunun yanında Almanya’ Belcika ,İsvicre gibi ülkelerden yola çıkan sürücüler yollarda . Özellikle Maribor – Ptuj -Macelj istikameti Hırvatistan sınırında uzun kuyruklar oluşuyor  

Röezke Sınır Kapısı, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Makedonya,Bulgaristan sınırlarında bekleme saatleri 2- 3 saat arasında değişiyor. Bu hafta sonu bir çok izinci dönüşe gececeğinden dönüş yolunda yoğun trafik akışı beklenmektedir. Özellikle Macaristan güzergahını tercih edecekler, Röezke Sınır kapısında uzun süre bekleme saatlerine hazırlıklı olmaları gerekmektedir.

 

11.09.14

Kapıkule’ Sınır Kapısında çıkışlar normale dönmeye başladı.

Ancak hafta sonu son yoğunlukların yaşanması bekleniyor.

Yolcuların dönüşlerini hafta sonuna bırakmamaları tavsiye ediliyor.

Viyadüklerde Çalışmalar Yapılıyor

İstanbul 1.ve 2.Çevre yolları ile Bağlantı yolları üzerindeki köprü ve viyadüklerin onarımı sebebiyle 1.km.de Otoyolun kuzey (İstanbul-Edirne) ve Güney (İstanbul-Ankara) istikameti yönlerinde emniyet şeridi trafiğe kapatılacaktır. Çalışmalar 01.09.2014 tarihinde başlayarak 31.12.2014 tarihinde tamamlanacaktır. Çalışmalar her gün 24 saat esasına göre yapılacaktır. Sürücülerin yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir.

Kapıkule de Son Dönüşler

06.09.2014 Cumartesi günü saat 11:00 itibariyle çıkışlarda yoğunluk görülmemektedir.

05.09.2014 Cuma günü saat 10.00 itibariyle fotoğraflarda görüldüğü gibi Avrupa’ya çıkışta Kapıkule Sınır Kapısında büyük bir yoğunluk yaşanmaktadır.Son 24 saatte geçen küçük araç sayısı 4.380 olup yolcu sayısı 19.945 tir.

04-09-14 

Avrupanın bir çok ülkesinde okul tatilleri sona eriyor.Hafta sonunda sınır kapılarında ve yollarda yoğunluk bekleniyor. Sürücülerin yine her zamankinden daha fazla sabırlı olmaları gerekiyor.Kapıkule sınır kapısında perşembe gününden itibaren çıkışların artması beklenmektedir.Sabah Saatleri itibariyle Kapıkule,İpsala ve diğer sınır kapıları oldukca sakin geçmektedir.

30.8.14 Saat: 09:08

Hafta Sonu yine yoğun geçiyor.

Aileleriyle beraber tatillerini yurtlarında geçiren gurbetçiler tekrar çalıştıkları ülkelere dönüyor. Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nı kullanarak Bugün sabah Saatlerinden itibaren ‘Bulgaristan üzerinden Avrupa’daki ülkelere gitmeye çalışan gurbetçiler Kapıkule önünde uzun araç kuyrukları oluşturdu.Gurbetçilerin diğer alternatif sınır kapılarını kullanmalarını tavsiye ediyoruz.

Sabah Saatlerinde Kapıkulede son durum Saat: 10:00 itibariyle gümrük sahası oldukca yoğun.

28.8.14

Hafa Sonu Sendromu

Kapıkule gümrük sahasının dolmasının ardından gurbetçiler Hamzabeyli ve Pazarkule Sınır Kapısı’na yönlendirildi.

Kapıkule gümrük sahasının dolmasının ardından gurbetçiler Hamzabeyli ve Pazarkule Sınır Kapısı’na yönlendirildi.Avrupa ülkelerinde yaşayan yüz binlerce gurbetçi, yaz tatillerini geçirmek üzere memleketlerinin yolunu tuttu.Binlerce kilometrelik yolu kat ettikten Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala, Pazarkule ve Dereköy sınır kapılarından Türkiye’ye giriş yapan gurbetçiler için Ağustos ayının ortalarından itibaren dönüş yolculuğu başladı. 

Pazartesi günü Avrupa’da okulların açılacak olması nedeniyle binlerce gurbetçi Türkiye’nin farklı illerinden yola çıktı. Kilometrelerce yolu araçlarıyla kat eden gurbetçi vatandaşları Kapıkule Sınır Kapısı’na ulaştı.
Yetkililerin defalarca uyarmasına, gümrük kapılarında 24 saat canlı kamera yayını bulunmasına rağmen alışkanlıklarını değiştirmeyen gurbetçiler, Türkiye’den çıkış için yine Kapıkule Gümrük Kapısı’na tercih etti.
Aynı anda yola çıkan gurbetçiler gece saatlerinden itibaren Kapıkule gümrük sahasının yolcu çıkış bölümünü doldurdu. Yeni araçların da eklenmesiyle sahaya sığmayan gurbetçiler bu kez Kapıkule’ye giden uluslararası yolda beklemeye başladı.Öğlen Saatlerinde Kuyruklar 5 km yi aştı.

28.8.14 Saat: 10:26

Kapıkule’de Gurbetçilerin Dönüş Çilesi devam ediyor.Türkiye’de tatillerini geçiren ve çalıştıkları ülkelere dönmek için Bugün Sabah Saatlerinden itibaren Kapıkule’ye gelen gurbetçiler kilometrelerce kuyruk oluşturdu.An itibariyle Kapıkule edirne yolunda ise yaklaşık 5 km kuyruk olduğu belirtiliyor 

Kapıkule Gümrük Sahası’nda işlemlerini kısa sürede bitiren gurbetçiler,Bulgaristan Sınır Kapısı Kapitan Andreovo’ya geçmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Sıcak altında çocukları ile birlikte araç içinde beklemek zorunda kalan gurbetçiler her yıl özlemle vatana geldiklerini belirterek, dönüşte aynı sıkıntı ile karşılaştıklarını ve bu durumun bir an önce çözülmesini istedi.İpsala sınır kapısı da an itibariyle yoğun geciyor.Hamzabeyli ve pazarkule sınır kapısına fazla bir yoğunluk görünmüyor.

İpsala Sınır Kapısı

 

27.8.14.Saat: 11:12

Kapıkule’de Yoğunluk

Dikkat ! An itibariyle Kapıkule’de gümrük sahası icersinde yoğunluık yaşanmaktadır.İpsala, Hamzabeyli,Pazarkule Sınır Kapıları oldukca sakin geçmektedir.İşte Kapıkule’de Son Durum

26.8.14 Saat: 18:08

Dönüşler Devam ediyor.

Dönüşe geçen gurbetçiler genelde perşembe ve cuma günleri çıkış yapmalarını istemelerinden dolayı Kapıkule sınır kapısında yoğunluk oluşturuyorlar.Yetkililer ‘ Mümkün se Yolcuların perşembe ve cuma günleri yola çıkmamalarını tavsiye ediyorlar. Hafta sonu gümrüklerin en sakin olduğu günler ise cumartesi ,pazar günü oluyor.An itibariyle sınır kapılarında herhangi  bir sıkıntı yaşanmıyor.

 

23.8.14. Saat: 13:45

Önemli Uyarı: Yolcuların Dikkatine! 

Fatih Sultan Mehmet Köprüsünde yapılacak Yapım Onarım çalışmaları nedeniyle 15- Ağustos 2014 Cuma 21-Ağustos 2014 (Perşembe) tarihleri arasında (7 gün) 22 Ağustos 2014 Cuma-29 Eylül 2014 ( Pazartesi tarihleri arasında (39) gün her iki yönde ( Hem Asya -Avrupa Kuzey yönünde hemde Avrupa-Asya Güney yönünde sağ şeritlerin 22:00-06:00 saatleri arasında trafiğe kapatılması öngörülmektedir. sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

19.8.14  Saat: 07:00  KAPILARDA SON DURUM

Kapıkule Sınır Kapısında aşırı bir yığılma görünmüyor.Hamzabeyli ,İpsala ve Pazarkule ve dereköy oldukca sakin seyrediyor.

16.8.14

Yollar tıklım tıklım

“Önümüzdeki günlerde Hamburg, Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern, Berlin, Brandenburg und Nordrhein-Westfalen Eyalet’lerinde okul tatillerinin sona ermesiyle izincilerin tatilden dönüş için yola çıkmaları yollarda ve sınır kapılarında trafiğin durma noktasına gelebileceğini” Söylediler. Almanya’nın yanı sıra Avusturya, Macaristan, Slovenya ,Hırvatistan’ Sırbistan, Bulgaristan sınır kapılarında uzun bekleme sürelerinin olabileceğini, Söylediler “Sürücüler her zamankinden daha sabırlı olsunlar” dediler.Avrupanın Sınır Kapılarında bekleme Süreleri 6- 10 saat arasında değişiyor.Sırbistanın Macaristan’a açılan Horgos sınır kapısında bekleme süreleri 7 saati aşıyor.Horgos sınır kapısında ‘An itibariyle 10 km civarlarında kuyruk oluşmuş durumda.Kuyrukların önümüzdeki saatlerde dahada artması bekleniyor.

İzincilerimizin mümkünse hafta sonları yola çıkmamalarını tavsiye ediyoruz.

15.8.14 Saat:10:05  YOLCULARIN DİKKATİNE ‘İPSALADA YOĞUNLUK’

Dönüşe geçen gurbetçiler İpsala sınır kapısında uzun kuyruklar oluşturdular.İpsala Sınır Kapsının karşı tarafında bulunan yunanistana giriş kapısında da uzun kuyruklar oluşmakta.Bekleme süreleri 30 dakika aralarında değişmektedir.

15.8.14 Saat:10:05

15.8.14 Saat:10:09 YOLCULARIN DİKKATİNE ‘KAPIKULEDE YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR.

Dönüşe geçen gurbetçiler Kapıkule sınır kapısında yoğunluk oluşturmaya devam ediyorlar.

14.8.14 Saat: 15:18  KAPIKULEDE YOĞUNLUK

Senelik izinlerini memleketlerinde geçiren ve yaşadıkları ülkelere gitmek için dönüşe geçen gurbetçiler, Bulgaristan tarafında araçların uzun süre aramadan geçirilmesi nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’nda yoğunluk oluşturdu. Kapıkule Sınır Kapısı girişinde işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlayan gurbetçiler, bekleme sahasına yönlendirildi.

Bulgaristan sınır kapısının yoğunluğa yeterli düzeyde yanıt verememesi nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’nda yaklaşık 5 kilometrelik kuyruk oluştu.  Yığılmalar devam ediyor.

14.8.14

Hafta Sonu Dönüşlerde Yoğunluk Bekleniyor

Almanya’nın Schleswig-Holstein, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern, Berlin, Brandenburg ve Nordrhein-Westfalen (Kuzeyren Westfalya)  olmak üzere 6 eyalet te birden Okul Tatilleri sona eriyor.Tatilcilerin bir çoğu dönüş yoluna çıkacaklar. Hafta sonu yollarda özellike Cuma günü öğle saatlerinden itibaren, Cumartesi, ve  Pazar günü öğle saatlerinde Trafik akışının yoğun geçmesi bekleniyor.

HAFTA SONU YOLA ÇIKMAYIN

Gectiğimiz hafta sonu Almanyanın Baden Würtemberg,Bayern,ve Bremen eyaletlerinin tatile girmesiyle birlikte yola çıkan Türkler sınır kapılarında yine uzun kuyruklar oluşturdular. Türkler sınırlarda en az 5 saat kuyruklarda beklemek zorunda kaldılar.

10.8.14.Kapıkule

Gurbetçiler Dönüşe geçmeye başladı

Trakya’daki gümrük kapılarından yurda giriş yapan gurbetçilerin bir bölümü tatillerini tamamlayarak dönüş yoluna geçmeye başladı. Genellikle Kapıkule Sınır Kapısı’nı kullanan gurbetçilerin çıkışları önümüzdeki günlerde artması bekleniyor.

Bulgaristan’ı gündüz geçmek için özellikle sabah saatlerinde Kapıkule sınır kapısına gelen izinciler Kapıkule Gümrük sahası içersinde kuyruk oluşturmaya başladılar.

6.8.14

KAPIKULE’den 1 GÜNDE 50.000 48 GÜNDE 1 MİLYON YOLCU

Alınan Bilgide’ 03.08.2014 Pazar günü 24 Saat içerisinde Kapıkule , Pazarkule, Hamzabeyli ve İpsala Sınır Kapılarından ülkeye giriş yapan kişi sayısı yaklaşık 50.000, 15 Haziran – 04.08.2014 1,5 ay içersinde ülkeye giriş yapan kişi sayısı ise yaklaşık 1 milyon olduğu. (988.152) kaydedildi.

………………………..

06.08.14   YİNE VİNYET VURGUNU

Türkiye’ye karayolu ile giden izincilerin kabusu haline gelen Bulgaristan’da yine vinyet vurgunu başladı. Bulgaristan otoyollarını kullanabilmek için alınması gereken vinyet

 

 için gişelere giden Türkler’den 10 Leva yerine 10 Euro alındığı ortaya çıktı. Bulgar vinyeti ise sadece 5 Euro. Gümrüğü geçer gecmez gelen benzinlikte vinyet alanların 10 -ile 15euro arasında ücret ödediği ortaya cıktı.

……………………..

21.7.14. Saat: 19:41

İpsala sınır kapısında bilgisayar arızası 

Alınan bilgide ‘ Edirne‘de Yunanistan’a açılan İpsala Sınır Kapısı‘nda gümrük memurlarının kullandığı bilgisayar sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle giriş-çıkış işlemleri durduğu belirtildi.Yetkililer ‘İpsala Gümrük Kapısı’nda akşam saatlerinde bilgisayar arızası olduğunu söylediler. 2 Saatlik bir çalışmadan sonra bilgisayar arızasının giderildiğini söylediler. Alınan bilgide ‘Yunanistan’ın Kipi sınır kapısında yaklaşık 3 km uzunluğunda  kuyrukların olduğu belirtiliyor.

Saat 00:56  21:07.14

Sınır kapılarında yoğunluk yerini sakinliğe bıraktı

Yollarda ve sınır kapılarında herhangi bir sıkıntı görünmüyor.

……………………………

İPSALADA KUYRUK

Dün Öğle saatlerinde başlayan yoğunluk hala devam ediyor.Kapıkule yogunluk devam ediyor. Avrupalı Türkler Ramazan Bayramı nedeniyle tatillerini memleketlerinde geçirmek için akın akın Türkiye’ye gelmeye devam ediyor.Avrupa’nın çeşitli Ülkelerinden Ramazan Bayramı tatillerini memleketlerinde geçirmek için karayoluyla gelen Türk işlerinin, Kapıkule Sınır Kapısından Yurda girişleri nedeniyle yoğunluk yaşanmaya devam ediyor.

Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli  ve pazarkule sınır kapılarından, yurt‘a giriş yapmak isteyen gurbetciler uzun kuyrukların oluşmasına neden oldular.

Bulgaristan’da Kapıkule’nin karşısındaki kapitan Andreevo gümrüğünde devam eden tamir çalışmaları” dolayısıyla kapitan Andreevo tarafında da uzun kuyrukların oluştuğu vatandaşların sınır kapısında 3 ile 6 saat arasında kuyrukta bekledikleri belirtiliyor.

SılaYolu.com ekiplerinden ‘Mesut Maraş ‘Yunanistan’ın Türkiye’ye açılan kipi sınır kapısında yaklaşık 10 km civarlarında kuyruk olduğunu, vatandaşların 4 saattir kuyrukta beklediklerini belirtti..

Silayolu.com haber

Mesut Maraş / Kipi

silayolu.com app

…………………

20:.07.14 Saat 16:45

Son dakika :Yolcularımıza önemli duyuru:

Önemli Duyuru: Bugün Sabah saatlerinde başlayan  yoğunluk devam ediyor. Yolcuların diğer sınır kapılarına yönelmelerinde fayda var. Hamzabeyli, pazarkule, sakin gecerken ,İpsala sınırında da yoğunluk devam ediyor.

19.07.14 Saat 20:05 

Gün boyunca  yollarda yaşanan trafik yoğunluğu akşam saatlerinde de devam etmektedir.Geniş bilgi; Gündem Haberler de

19.07.14 Saat: 19:35

KAPIKULE’DE  SORUN YOK

Akşam saatlerinde kapıkule sakin gecmekte, İpsla gümrüğü de sakin seyerediyor yaklaşık 100 arac Türkiye ‘ye giriş yapmak icin bekliyor,İpsala da da işlem ler hızlı bir şeklde yapılıyor

Hafta Sonu Avrupa’ nın Çeşitli kentlerinden yola çıkan izinciler yollarda uzun kuyrukların oluşmasına neden oldular. Öğle saatlerinde Kapıkule sınır kapısından ülkeye giriş yapan izinciler, Kapıkule sınır kapısından sorunsuz bir şekilde ülkeye giriş yaptılar.Kapıkule Sınır kapısında zaman zaman yığılmalar olsada işlemlerin hızlı yapılmasından dolayı her hangi bir sıkıntı yaşanmadığı gözlemlendi.

19.07.14 Saat: 12:00

Maribor’dan sonra Hırvatistan’- Macelj sınır kapısı, Macelj-Krapina-Zagreb-Slavonski Brod-Bajakovo (Sırbistan sınırı) Macelj sınır kapılarıında kuyruklara dikkat.

19:07:14 Saat 13:15

Hafta sonu sınırlarda yoğunluk yaşanıyor

Hafta Sonu Belcika ve Hollan’da da Okulların tatile girmesiyle birlikte Tatilciler yollara düştü.Tatilcilerin aynı anda yollara düşmesi ile birlikte yollarda trafiğin yoğunlaşmasına neden oldu.Çok sayıda ülkeyi geçerek binlerce kilometrelik kat eden gurbetçiler ana vatanları Türkiye’ye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Gurbetçi vatandaşların sıcak altında gerçekleşen yolculukları zorlu geçiyor. Türkiye’ye akın etmeye başlayan gurbetçiler yollarda uzun kuyruklar oluşturuyor. Macaristan Röezke Sınır Kapısı, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Makedonya,Bulgaristan sınırlarında bekleme saatleri 2- 3 saat arasında değişiyor. 

………………….

17.7.14 Saat: 17:30

EYLEM BİTTİ

Bulgaristan yetkililerinden alınan bilgilere göre 16.07.2014 Akşam saatlerinde 2015 başına kadar hurda ticaretiyle ilgilenen firmaların faaliyetlerine izin verilmesiyle eylem yapan hurda firmaları eylemlerine son verdi. Eylem bölgesindeki yol kapatmada kullanılan kamyon ve TIR’lar bölgeden çekildi. Kapıkule Sınır Kapısında giriş çıkışlar normale döndü.

…………………..

17.7.14 Saat: 09:20

Yollardaki Son Durum

Avrupanın çeşitli ülkelerinden yola çıkan izincilerin yurt’a girişleri devam ediyor.

Yollarda her hangi bir sorun görünmüyor. Güzergah boyunda zaman zaman inşaat çalışmaları olsada , hafta arası olduğundan her hangi bir sıkıntı yaratmıyor. Sınırlarda ve Ödeme gişelerinde kuyruklar oluşabiliyor.