Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, sığınmacı krizi nedeniyle Avusturya sınırında başlatılan kontrollerin kısa süre içinde kaldırılabileceğini açıkladı.

 

Avusturya’dan ORF radyosuna konuşan de Maiziere, sığınmacı sayısının şu anki düşük seviyede kalması durumunda 12 Mayıs’tan itibaren sınır kontrollerinin süresinin uzatılmayacağını kaydetti. Alman İçişleri Bakanı halihazırda Avusturya sınırındaki kontrollerin azaltıldığına ve polis sayısının düşürüldüğüne dikkat çekti.

Almanya, Avusturya’dan sığınmacı akını karşısında eylül ayında geçici olarak sınır kontrollerini yeniden başlatmıştı. Balkan ülkeleri ve Avusturya’nın, sığınmacılarınYunanistan’dan Batı Avrupa ülkelerine geçiş için kullandığı ‘Balkan rotasını‘ kapatmasının ardından bu bölgeden geçişler büyük oranda gerilemişti.

Almanya’nın sınır kontrollerini kaldırması SılaYolu Güzergahı üzerinde pek olumlu etkisi olacağa benzemiyor. Zira Güzergah üzerinde bulunan komşu ülke Avusturya ‘ Slovenya ve Macaristan sınırında sıkı kontrollere devam ediyor. Yaz sezonu olmamasına rağmen sıkı kontroller nedeniyle yolcular didik didik aranıyor buda uzun kuyruklar oluşmasına neden oluyor.

Macaristan ise aldığı önlemlere rağmen sığınmacı girişini engelleyemiyor.Kısaca Almanya’nın sınır kontrollerini kaldırması bir şeye yaramayacak. Güzergah üzerinde yaz sezonunda olan yine izincilere olacak.

SilaYolu.com