SOFYA- Bulgar haber ajansının vermiş olduğu habere göre ‘Bulgaristan’da Virüs nedeniyle sıkı kararlar alındı.Ülkeye giriş yapmak isteyen yolcular sınır kapılarında sorunlar yaşıyorlar.

Yolcuların sınırlarda  ya uzun süre bekletildiği, ya da hiç geçemediği kaydediliyor. Otomobil sürücülerini olduğu kadar TIR şoförlerini de etkileyen yeni karar nedeniyle özellikle sağlık raporunun istenmesinin sıkıntılara yol açtığı kaydediliyor.

Bulgaristan ‘ İçişleri Bakanlığından (MVR) yapılan açıklamada ikinci bir duyuruya kadar Bulgaristan-Sırbistan sınırında bulunan “Oltomanti”, “Strazimirovtsi” ve “Bregovo” sınır kapılarının karşısındaki Sırbistan sınır kapılarından yolcu ve araç geçişi durdurulduğu bildirildi.

Sırbistan’a giden ve Sırbistan’dan gelen yolcu ve araç trafiği “Kalotina” ve “Vrışka Çuka” sınır kapılarına yönlendiriliyor.

Tedbirler, önceki gün 12.03.2020 Saat 8.00’den itibaren uygulanmaya başlandı. İtalya, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore, İran ve İsviçre’den gelen yabancı uyruklu kişilerin Sırbistan topraklarına girişine geçici yasak getirildi. Yasak, Sırbistan üzerinden geçiş yapan yabancı uyruklular dahil tüm yolcular için geçerlidir.

Bulgaristan-Yunanistan sınırında bulunan “Kulata” sınır kapısının çıkış noktasında ağır taşıt trafiğinin yoğun olduğu, diğer sınır kapılarında normal olduğu kaydedildi. Bulgaristan-Türkiye sınırında bulunan “Kaptan Andreevo” ve “Lesovo” sınır kapılarında sınır kapılarının çıkış noktalarında ağır taşıt ve normal taşıt trafiğinin  yoğun olduğu yönünde gelen bilgiler arasında.

Haber: SilaYolu.com