Avrupa’dan Türkiye’ye karayolundan seyahat ederken bir çok vatandaşlarımızın transit geçtiği Sılayolu ülkelerinde Slovenya,Hırvatistan, Macaristan  Sırbistan ve Bulgaristan sınır kapılarında virüse karşı önlem alınmaya devam ediyor.

Alınan bilgiye bilgiye göre macaristan sınırında  yolcuların nereden geldiği sorularak şüpheli durumlarda sağlık kontrolünden geçirilerek ateşleri ölçülüyor. Risk tespit edilen yolculara ise müdahale edildiği belirtiliyor. Bu kişilerin geri gönderiliyor ülkeye sokulmuyor. Veya yerinde bir müdahale gerekliyse yerinde müdahala ediliyor.

SIRBİSTAN’ OHAL İLAN ETTİ

Sırbistan sınır kapıları’ Vatandaşları ve ülkede ikamet izni olan yabancı uyruklular dışında herkese kapatıldı.T.C Belgrad Büyükelçiliği’de konu hakkında bir bildiri yayınladı.

Bildiride ‘ COVID-19 salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla Sırbistan Hükümeti tarafından bugün (16 Mart) alınan ilave önlemlere ilişkin duyuru (ilaç ihracat yasağı, hijyen ürünleri alımında sınırlama, devlet kurumlarında bazı gişe hizmetlerine ara verildiği duyruldu.

Bilidiride şunlara dikkat çekildi.

– Tüm ilaçların ihracatı 30 gün süreyle yasaklanmıştır.

– Tüm bireylerin en fazla 10 maske, 10 eldiven, 2 büyük veya 5 küçük paket dezenfektan alması mümkündür.

– Sırbistan’da devlet kurumlarında, acil durumlarda devletin sağlıklı şekilde işleyişini engelleyebilecek olanlar dışındaki tüm gişeler kapatılmıştır.

– Sırbistan Hükümeti, bugüne kadar alınan önlemlerin beklenen neticeleri vermediğini dikkate alarak, kamu sağlığını korumak amacıyla daha sıkı tedbirlere başvurma olasılığını dışlamamaktadır.

Sözkonu duyuruya Sırbistan Hükümetinin aşağıdaki İngilizce internet sayfasından da ulaşılabilmektedir:

(https://www.srbija.gov.rs/vest/en/151500/new-government-measures-to-combat-covid-19-virus.php)

Geçtiğimiz günlerde 9 Avrupa ülkesine seyahatler Bakanlık tarafından durduruldu.SılaYolu güzergahında Kara Yolu üzerinden yolculuk yapacaklar uyarılarımızı mutlaka göz önünde bulundurmalıdırlar.

TÜRKİYE SINIRINDA ÖNLEMLER ARTIRILDI.

Türkiye’nin Avrupa’ya açılan sınır kapılarında koronavirüse salgınına karşı önlemler  artırıldı. Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli sınır kapılarından giriş yapan yolcular gümrük işlemlerinden önce termal kamerayla vücut sıcaklıkları ateşleri olup olmadığı ölçülüyor. Yüksek ateş tespit edilen yolcular 112 sağlık ekiplerine bildiriliyor. Virüs görülen ülkelerden gelen yolcular sınır kapılarında sağlık ekipleri tarafından kontrol ediliyor. Virus belirtisi olan yolcular 14 günlük karantina  altına alınıyorlar.

“BELİRTİNİZ YOKSA BİLE EVDEN ÇIKMAYIN”

Bakanlık tarafından yayınlanan “Yeni koronavirüs evde izleme (karantina) kuralları” başlıklı paylaşımda, “Son 14 gün içerisinde yeni koronavirüs hastalığı görülen ülkelerden birinden geldiyseniz, ateş, öksürük, solunum sıkıntısı gibi belirti ve bulgularınız olmasa bile 14 gün süresince evden çıkmamalısınız” uyarısı yapıldı.

Haber. Silayolu.com

Fotoğraf: Arşiv