Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Muhafaza Başmüdürü Müslüm Yalçın:Sılayolu Avrupa Türk Otomobil Kulübü derneğine önemli açıklamalarda bulundu.

 

Müslüm Yalçın”Yurt Dışında Çalışan Gurbetçilerimiz, Tatillerini Geçirmek Üzere Ülkemize Gelişlerinde Kapıkule Sınır Kapısı’nı Gönül Rahatlığıyla Tercih Edebilir” Ancak tabiki şunuda açıkca belirtmekte fayda var.Gurbetçilerimiz gelişlerde ve dönüşlerde aynı gün yola çıkmakta oldukları için ‘Kapıkulede yoğunluklar oluşabiliyor.Gurbetçilerimiz yoğunluk olarak Kapıkuleyi tercih ettiklerinde sıkıntı yaşanabilir.Bilhassa dönüşlerde Kapıkule’de yaşanan yoğunluk Bulgaristan tarafından kaynaklanmakta.Biz Bulgaristan Gümrük muhafaza müdürlüğüyle görüşmeler yaparak ve her ihtimale karşı oluşaçak yoğunlukları önlemek amacıyla duruma göre vatandaşlarımızı diğer kapılara yönlendirmekteyiz.Bizim istediğimiz Gelişte ve Dönüşlerde vatandaşlarımızın Kapıkulede fazla sıkıntı çekmemesi,Bu neden den dolayıda mutlak suretle yola çıkmadan önce canlı kameralarımızdan Sınır kapılarındaki yoğunluk durumlarını inceleyerek yola çıkmalarını tavsiye ediyoruz.’dedi.

‘Müslüm Yalçın’ Sözlerine şöyle devam etti.

‘Yalçın ‘ Kapıkule Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Kapten andrevo Sınır kapısında modernizasyonu çerçevesinde inşaat çalışmalarının devam ettiğini,bunun yaz sezonunda da sıkıntı yaratabileceğini söyledi.Diğer yandan da Avrupa’nın değişik ülkelerinde çalışan gurbetçilerin gelişleri için sınır kapılarında düzenlemeler yaptıklarını aktardı.

Yaz sezonunda gurbetçi vatandaşlarımızın karayoluyla Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye gelişlerinde sorunların en aza indirilmesi için gerekli personel sayısının çoğaltılacağını bu senede yeni rekorlar beklediklerini, yaz sezonunda gurbetçilere en iyi hizmeti vermeye hazır olduklarını belirtti. 

Gurbetçi sezonunda 12 peronda yolcu giriş işlemlerinin yapıldığını giriş işlemlerinin maksimum bir kaç dakika içinde tamamlandığını, söyleyen ‘Müslüm Yalçın “Yurt dışından ülkemize gelecek vatandaşlarımızın gelişlerinde yoğunluğunu takip ederek, Gurbetçilerimiz diğer kapılara yönlendirmeler yapacağız.

Yunanistan üzerinden gelmek isteyen gurbetçilerimiz İpsala ve Edirne’deki Pazarkule Sınır Kapısı’nı, Bulgaristan üzerinden gelenler ise Kapıkule ve Hamzabeyli ile Kırklareli’nin Dereköy Sınır Kapısı’nı kullanabilecekler.Kapıkulede fazla sıkıntı yaşanmaması için vatandaş’larımızın bu kapılarıda kullanmalarını tavsiye ediyoruz’ dedi. 

Bu kapılarımızda gurbetçilerimize yönelik tüm tedbirlerimizi aldık. Gurbetçilerimiz hangi kapıdan gelirse gelsin sorunsuz olarak ülkemize giriş yapmalarını elimizden geldiğince sağlayamaya çalışacağız.”dedi. 

Yalçın’ Yurt dışında çalışan Türk işçilerinin tatillerini geçirmek üzere gelişlerinde gümrüklerde sorunlarla karşılaşmamaları için gerekli belgeleri mutlak suretle yanlarına almalarını Tavsiye etti.

‘Vatandaş’larımız TC. kimlik numaraları, geldikleri araç başkasına ait olursa mutlaka vekalet almalarını ve araçların sigorta sürelerine dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı.

‘Müslüm Yalçın’ Vatandaşlarımıza hayırlı,kazasız ,belasız ve huzurlu bir şekilde yolculuk yapmaları temennisinde bulundu ve Kapten andrevo sınır kapısından kaynaklanabilecek yoğunluklara karşı ,yaşanılabilecek sıkıntılara dikkat çekerek, Vatandaş’larımızın sabırlı olmalarını istedi.

Haber: SılaYolu.com

Sezai Koç